5 greșeli pe care nu ar trebui să le faci ca designer grafic

Îmi permit să îți dau, nu sfaturi, ci mici sugestii despre cum să sari peste greșelile pe care le poți face ca designer începător.

1. Lucrezi fără contract

Majoritatea clienților/angajatorilor sunt serioși dar există și persoane care nu au cele mai bune intenții cu tine. În acest caz, lipsa unui contract înainte de începerea unui proiect/job te poate lăsa fără bani.

2. Nu respecți deadline-urile

Atunci când chemi pizza acasă, vrei să vină la timp. Atunci când mergi la medic, urăști să stai în sala de așteptare. Atunci când te grăbești să prinzi avionul, taxiul trebuie să ajungă repede. Atunci când un client/angajator îți dă un termen limită, trebuie să îl respecți.

3. E haos în layerele tale

La început așa am lucrat și eu. În haos. Dar tu să nu faci așa. Este foarte important ca layerele din Photoshop sau Illustrator să fie frumos aranjate, pe denumiri și culori. Îți este mult mai ușor să faci modificări și astfel câștigi timp.

4. Lucrezi prea ieftin

Dacă ai experiență în design, nu se justifică să lucrezi ieftin. Un logo NU TREBUIE să coste 50 ron. Chiar dacă renunță clienții la tine spunând că ”dincolo era mai ieftin”, calitatea designului va reflecta prețul. Într-un articol viitor voi scrie mai detaliat despre acest subiect.

5. Eviți contactul cu clienții

Este foarte important să te vezi cu clienții tăi. Dacă sunt departe, în alt oraș sau țară, măcar pe skype sau la telefon să le răspunzi prompt. Dacă ești freelancer, poți face asta mult mai ușor decât ca angajat. Acolo angajatorul este cel care menține legăturile. Însă este important să îi cunoști, astfel îi poți înțelege mai bine, îți poți da seama mai ușor ce gusturi au, ce preferă, ce tip de design li se potrivește.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.