Art Encounters – inspirație de weekend

În perioada 3-31 Octombrie ne vom putea bucura de artă cât cuprinde, în cardul unor expoziții neconvenționale organizate la Timișoara și Arad. Tema acestei prime ediții se numește Aparență și Esență, temă în cadrul căreia vor expune peste 100 de artiști în 17 spații diferite.

Înainte de a merge să văd lucrările, nu știam la ce să mă aștept. Recunosc că, în afară de bannerele de prin oraș, nu am citit nimic despre acest eveniment. Îmi doream să fie surpriză. Și a fost!

Primul loc în care am mers au fost Halele Timco, din Circumvalațiunii. Încă de la intrare mi-am dat seama că nu am venit la o expoziție normală, așa cum îmi imaginasem. Când intri te întâmpină o muzică experimentală, care te duce cu gândul la camerele de la Exitgames. Lucrările expuse sunt pentru toate gusturile. De la cele mai simple, la cele mai complexe, de la pictură la video, arhitectură, sculptură, toate te vor face să exclami: ”Whaat?? sau Wow! sau…Ce e asta?!” Indiferent ce vei exclama, sigur pleci de acolo cu concluzia că arta se poate face din orice: din știuleți de porumb până la cric de mașină, de exemplu!

Am mers mai departe și am intrat la City Business Center, un loc total diferit de hale. Și bineînțeles cu lucrări total diferite. M-au impresionat în mod special cele de la SIGMA.

Am continuat aventura într-o clădire ”bântuită”. Bântuită de artă. Deși era frig, arta te încălzea. Am descoperit lucrări pe care le-aș fi pus în dormitor și lucrări care mi se potriveau în living. Le găsești la Cazarma U (sau Cazarma Viena), construită în 1752. Buhuhu!

Ultima oprire am făcut-o la Muzeul de Artă din Piața Unirii. Expoziția se numește Şiruri secvenţiale și dorește să îi aducă un omagiu marelui Constantin Brâncuși. Din nou o locație diferită de celelalte, din nou lucrări-surpriză. Mi-au plăcut foarte mult toate, dar preferate au fost fotografiile cu copacii pe timp de noapte.

Merită să mergi. O să regăsești în lucrările expuse diferite trăiri interioare ale artiștilor, diferite strări sufletești, suferințe, bucurii, toate exprimate prin arta pe care o fac. Intrarea nu costă, iar experiența este foarte plăcută. Pe lângă expoziție, Art Encounters îți oferă și o serie de evenimente și artă în spațiul public.

Abia aștept weekendul să pot merge din nou în locurile în care nu am fost.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.