Ce trebuie să știi înainte să alegi o facultate de arte?

Dacă ești pasionat de artă și vrei să ai o meserie în acest domeniu, să te înscrii la o facultate de profil este o idee bine-venită. În momentul de față și, cu siguranță în viitor, cele mai căutate domenii sunt în graphic design, foto-video, arhitectură, design ambiental și design de produs. Joburi vei găsi, dar cele mai multe sunt în graphic design. Iată ce ar trebui să faci ca să ajungi să studiezi în aceste domenii:

  1.  Să îți descoperi talentul și să observi cu adevărat ceea ce îți place să faci. Dacă ești o fire mai deschisă, îți plac lucrurile creative, ai rabdare să te uiți la reclame, știi să desenezi ( este un avantaj), înveți repede, trebuie să alegi graphic design. Dacă iubești să faci fotografii ți se potrivește perfect secția de foto-video, dacă îți place să decorezi case sau încăperi, baruri, cluburi, interior-exterior, mergi la design ambiental, șamd. Vei găsi secții în funcție de fiecare facultate în parte, de la design până la pictură, sculptură, fashion. Eu am ales Facultatea de Arte din Timișoara și voi argumenta de ce, într-un articol viitor.
  2. După ce ai ales secția la care vrei să studiezi, interesează-te despre admitere. Vei da admitere indiferent ce alegi. Dacă ești în clasa a XII-a, pregătește-ți un portofoliu, ai un avantaj din acest punct de vedere dacă ești la un liceu de arte. Dacă nu, ai șanse să intri, făcând meditații înainte. La Facultatea din Timișoara, se fac meditații gratuite cu câteva săptămâni înainte de probele eliminatorii. Vă voi vorbi despre asta în articolul viitor promis mai sus 🙂
  3. Taxa este mare. Dar sunt și burse. Multe burse. Important e să nu îți fie lene să muncești.
  4. Programul este lejer, temele sunt frumoase, dacă vrei să ai un job în paralel cu facultatea poți. Mai ales ca graphic designer, poți lucra de acasă. Sau ca fotograf, în weekend la nunți, de exemplu.
  5. Te îmbraci cum vrei, cunoști oameni foarte talentați, înveți lucruri noi, ai profesori extraordinari.
  6. Ai foarte puține materii de teorie, în afară de o limbă străină și de Istoria Artei nu îmi mai aduc aminte dacă au mai fost și altele, oricum 90% este practică, așadar trebuie să investești în calculator bun, bloc de desen, creioane, cameră foto, programe, etc. Nu ți se pun tone de cărți în brațe, cu informații inutile, din contră, tot ce înveți îți va fi de folos în meseria pe care o vei urma. Confirm cu tărie ca m-am întâlnit în acești 8 ani de activitate ca graphic designer, cu absolut toate temele pe care le-am primit la Facultatea de Arte din Timișoara. Și le-am rezolvat cu ușurință.

Indiferent ce alegi să urmezi, Facultatea de Arte, este, din punctul meu de vedere, una dintre cele mai frumoase facultăți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.