Cum să alegi designerul grafic potrivit?

Ai nevoie de serviciile unui designer grafic care să te ajute să pui în evidență calitățile companiei, să ai cel mai bun site, cel mai frumos logo sau o carte de vizită cu un design inedit? Dar unde îl găsești? și cum știi că nu vei fi înșelat? Citește mai jos și află care este profilul unui designer grafic bun.

1. Unde îl găsești?

Sub nicio formă nu îl căuta pe site-uri de genul ”totul la 50 de lei”. Nu spun că nu vei găsi pe cineva acolo, doar că nu vei găsi un designer grafic real, ci un puști pasionat să ia template-uri gratis de pe net, care știe să deschidă Photoshop piratat și să schimbe câteva culori în Illustrator, tot piratat.

Ceea ce vreau să îți spune este că nu vei avea niciodată rezultate bune și corecte dacă vei căuta să îți faci un logo la 50 de lei de ex, chiar dacă ție ți se pare că rezultatul este drăguț. Un profesionist niciodată nu o să lucreze ieftin.

portfolios.ro

behance.net

2. Portofoliul contează

Dacă apelezi la un graphic designer care pretinde că are experiență, portofoliul este OBLIGATORIU. Nu e musai să aibă sute de lucrări urcate pe site, de cele mai multe ori nu are timp să se ocupe de imaginea lui, dar câteva lucrări reprezentative sunt de mare ajutor în decizia ta.

3. Face magie

Îți citește gândurile, știe ce îți dorești, știe ce întrebări să îți adreseze pentru ca designul să iasă așa cum trebuie și așa cum îți dorești.

4. Are studii în domeniu

Dacă a urmat o facultate în domeniu este ideal. Dar poate să aibă studii și dacă nu are o diplomă. Pentru că un designer grafic studiază piața mereu, e la curent cu noutățile, citește și se documentează tot timpul, învață singur lucruri noi.

5. Abilități de comunicare

Îți vorbește într-un mod diferit, nu prea formal, dar plăcut. Are abilități de comunicare și știe mereu să justifice grafica pe care o realizează pentru proiectele tale.

6. Lucrează legal

Plătește toate licențele, toate impozitele și refuză să lucreze ”la negru”.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.