Aspectul contează

În sfârșit am puțin timp să scriu! Iar azi voi scrie câteva rânduri despre aspect… Cât de mult contează aspectul site-ului tău? crezi că este mai important designul sau conținutul?

Din punctul meu de vedere, situația este oarecum asemănătoare cu viața reală, a oamenilor. La ce te uiți prima dată când te îndrăgostești? La fizic. Îți place ceva la acea persoană pe care tocmai ai văzut-o. Nu o cunoști, dar te atrage. Așa este și cu aspectul siteului tău, trebuie să placă din prima. Fă-i pe utilizatori să se îndrăgostească la prima vedere. Abia apoi, când se mai dezmeticesc de la fluturii din stomac, încep să vadă și conținutul. Conținut care trebuie să fie pe măsură, altfel, site-ul tău rămâne singur.

Iată câteva aspecte grafice pe care un site bun ar trebui să le aibă:

1. Utilizarea corectă a spațiului: nici prea puțin, nici prea mult: apple.com   beatboxacademy.ca

2. Nu folosi mai mult de 2 fonturi și nu scrie prea mult cu CAPS LOCK. De asemenea, nu scrie cu font foarte mic.

3. Gridul contează! monograph.io    3sixteen.com

4. Alegerea corectă a culorilor. Nu folosi prea multe culori, dar nici nu exagera cu o singură culoare.

5. Alegerea fotografiilor reușite este un pas foarte important. Uneori poți să pierzi și ore întregi doar căutând poza perfectă. Nu intră în discuție cele pixelate. imm-g-prod.com     weblounge.be

6. Contează ca designul să meargă mână în mână cu funcționalitatea și conținutul. Degeaba ai un conținut extraordinar dacă e imposibil de citit chiar și o singură propoziție. Degeaba arată bine siteul dacă nu se încarcă așa cum trebuie. Degeaba funcționează foarte bine, dacă programatorul nu a respectat grafica. Într-un cuvânt, ai nevoie de o întreagă echipă bună, dacă vrei rezultate bune pe termen lung.

În afară de aspectele menționate mai sus, atenția la detalii este foarte importantă. Am cunoscut mulți oameni care mergeau pe principiul ”lasă că merge și așa…ieftin să fie!” Dar nu au avut niciodată rezultate extraordinare. Mai sunt și cei care lucrează scump cu aspect ieftin. Dacă ești atent la ce ți-am spus mai sus, nu vei da greș.

La final vreau să îți mai dau câteva exemple de cum ar trebui să arate un site bun:

fusion.com

Impreza

themeenergy.com

gitman.com

2 comentarii

  1. Conteaza foarte mult cum arata. Mie, spre exemplu, daca nu-mi place cum arata un blog, ies si nici nu stau sa citesc. Imi place sa fie aerisit, sa poti citi bine, sa fie o experienta placuta, nu sa stau sa caut textul printre 10000 de reclame. Plus ca multe persoane am observat ca nu acorda importanta imaginilor. Trantesc 700 de poze de dimensiuni diferite, fara sa le ajusteze putin pentru a le aduce cat de cat la aceeasi dimensiune pentru a se incadra placut ochiului. Dar au blog, ce sa zic. 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.