Reducerile s-au scumpit

Te dai în vânt după cumpărături? Aștepți cu nerăbdare lunile cu marile reduceri? Te înțeleg, toți vrem să cumpărăm lucruri de calitate la prețuri ok. Nu îmi place să dau sfaturi, dar îți sugerez să fii atent(ă) la ce cumperi. De cele mai multe ori, reducerile s-au dovedit a fi…mai ascumpe.

Nu vorbesc aiurea. Mi s-a întâmplat de multe ori să cumpăr lucruri reduse mai scumpe decât prețul întreg. Ultima pățanie s-a petrecut recent pe un site cunoscut de haine. Vânam o rochie din lână de ceva timp, dar nu eram hotărâtă 100% să o cumpăr, prețul ridicat fiind unul din motive. A trecut o perioadă, am uitat de rochie, apoi am reintrat pe site din curiozitate. Și surprizăă maree, rochia era redusă 70%. Gata! am vrut să o adaug în coș dar m-a distras o cămașă, am intrat la detaliile despre ea, nu mi-au plăcut materialele, am ieșit și revenit asupra rochiei. Dar surpriza din nou, crescuse prețul!! în câteva secunde….Reducerea era peste prețul întreg, iar prețul întreg o luase la sănătoasa muult, muuult peste. Practic aș fi cumpărat rochia mai scumpă decât prețul întreg inițial, deși scria în continuare 70% reducere’.

O altă înâmplare a fost cu soțul meu, când a găsit o pereche de pantaloni super, dar nu avea timp să îi probeze. Așa că a decis să se întoarcă a doua zi. Menționez că nu erau la reducere. S-a întors după ei, când a avut surpriza să vadă eticheta pe care scria mare reducere 50%. Bucuros, a hotărât să își mai ia o pereche. Dar când a mers să îi probeze, a observat că prețul pe care îl văzuse cu o zi înainte nu corespundea cu prețul actual.  Pantalonii erau mai scumpi cu reducerea, iar prețul întreg se dublase. Când a ajuns la casă, i-a spus vânzătoarei despre întâmplare, iar ea s-a eschivat.

O altă remarcă este că, atunci când vezi scris „x reducere” în zona unor produse, să fii atent(ă) la eticheta produsului de care ai nevoie. Printre alea reduse sunt amestecate cele cu preț întreg.

Să nu crezi niciodată că un produs costă cât vezi pe etichetă. Prețurile se stabilesc în funcție de valoarea chiriei pe care o plătește magazinul respectiv, de tva, de nume, etc. Până aici este corect, dar …să păcălești oamenii cu ”reducerile” tale scumpe nu este.

Și cu cardurile de fidelitate se întâmplă la fel. Ne-am făcut card la Billa în speranța că vom plăti mai puțin la ieșire. Ne place Billa pentru produsele Bio în special, așadar ne-a surâs ideea de a ne face un card. Cumpăram, înmânam cardul și plecam liniștiți acasă crezând că am plătit mai puțin. Până la un moment dat când am observat că prețul final e același cu prețul după ce scanează tanti cardul. De atunci am hotărât să fim atenți dacă se face sau nu reducerea și de fiecare dată a fost la fel. Ei spun pe site că ‘‘poți’‘ avea reducere, zilnic, la sute de produse. Dar de unde știm noi care sunt produsele reduse? că de scris nu scrie niciunde…e un fel de loterie…Până acum nu am ”câștigat” nici o reducere. Și avem cardul de aproape un an.

Ultima remarcă pe care vreau să o fac se referă la produsele alimentare. Reducerile de genul 2+1 gratis, sau reducerile la un anumit aliment trebuie să îți dea de gândit, cel puțin să te facă să te uiți pe termenul de valabilitate, ca să nu ajungi acasă cu jumate din cumpărături stricate.

Tu cumperi la reducere? dacă da, ce fel de cumpărături faci? ai trecut prin situații asemănătoare?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.