De ce să (nu) alegi meseria de graphic designer?

Ca orice meserie din lumea asta, a fi sau a nu fi graphic designer, presupune avantaje și dezavantaje. Dar contează și ce parte a paharului privești. Dacă vezi partea plină, atunci ești pregătit să faci carieră în acest domeniu. Așadar, citește argumentele de mai jos și trage singur concluzia 🙂

Avantaje

1. Alegi cum vrei să lucrezi: ca angajat Full Time sau ca Freelancer. Ca angajat e mai comod din punct de vedere financiar, căci ai un venit sigur. Ca freelancer, trebuie să le faci tu pe toate, incluziv să cauți clienți și să te lovești de muuulte probleme. Voi scrie despre asta într-un articol viitor.

2. Poți lucra cu oameni din celălalt capăt al lumii și cu celebrități. Iar asta este o experiență extraordinară.

3. Banii. La început nu câștigi prea bine. Dar cu cât acumulezi experiență și portofoliu, cu atât îți cresc considerabil veniturile. Contează doar unde și pentru cine alegi să lucrezi și cât de talentat ești.

4. Înveți și descoperi tot felul de lucruri creative. Și îți dezvolți mult talentul.

5. Nu porți costum. Personal mi se pare incomode costumele. Ca designer grafic poți adopta o ținută mai casual. Teoretic te poți îmbrăca așa cum îți dorești, dar atunci când ai întâlnire cu un client sau te angajezi undeva, trebuie să ții cont și de felul în care arăți. Ca freelancer, poți lucra în pijama dacă vrei. Nu te vede nimeni 🙂

Dezavantaje

1. Problemele de sănătate. La un moment dat vei ajunge să te plângi de șale, vei purta ochelari, vei avea insomnii groaznice și, Doamne ferește, probleme cu tensiunea.

2. Ești sedentar. Uiți de pauzele din oră în oră și ajungi să ai problemele de mai sus.

3. Mult stres. Deși faci lucruri creative, vor fi perioade când va fi nevoie să lucrezi 10-12 ore pe zi și nu îți vei mai agrea atât de mult jobul.

4. Banii. Dacă nu ești printre cei buni, ajungi să lucrezi ieftin. Sau în alt domeniu. Și chiar dacă ești foarte bun, până nu acumulezi experiență, vei fi prost plătit sau nu vei fi plătit deloc atunci când dai peste niște oameni cu rele intenții.

5. Trebuie să îți cumperi toate licențele pentru programele cu care lucrezi. Bine că acum Adobe oferă posibilitatea de a plăti în rate accesibile. Dar până acum câțiva ani trebuia să scoți din buzunar în jur de 3000 $/ pachet.

Tu ce job îți dorești?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.