Banii (nu) aduc fericirea?!

Fără bani, în zilele noastre, nu poți să trăiești, asta este clar. Fie că ai nevoie de haine, de mâncare, de medic sau de orice altceva, fără aceste chestii din polimeri nu poți trăi. Am devenit sclavii banilor. Facem orice pentru ei. Poate unii muncesc cinstit, poate alții îi fură, dar toți avem nevoie de ei. Cine spune că poate să trăiască fără bani, ori este un erou, ori minte de îngheață apele.

Cât despre fericire…Din punctul meu de vedere, fericirea nu are absolut nicio legătură cu banii sau cu partea materială. Dacă îți cumperi un parfum Dior, nu înseamnă că ai ajuns la fericire. Ai doar o stare de încântare trecătoare, că la un moment dat te plictisești de mirosul lui și vrei să îți cumperi altul. Fericirea nu este plictisitoare. Ea îți dă o permanentă stare de bine.

Dacă ți-ai luat cea mai scumpă mașină, nu înseamnă că ai ajuns la fericirea adevărată, pură. Mașina se strică, te supune la cheltuieli și stres, te face să înjuri la volan (pentru că te-ai enervat). Fericirea nu te enervează, te liniștește. Ca să o descoperi, trebuie să o cauți în interior. Și ca să o și găsești acolo, trebuie să faci curat…Și ai ceva de lucru!

Eu am cunoscut oameni care se considerau fericiți. Dar nu aveau prea multe lucruri materiale. Nici sănătate prea bună. Cu toate astea, emanau lumină, zâmbet sincer și cald, liniște și pace. Stări pe care le transmiteau și celorlalți. Cred, în cazul lor, că au ajuns abia la o degustare a fericirii.

Cu cât avem mai mulți bani, cu atât mai mult crește dorința de a-i înmulți. Și nu pentru a-i ajuta pe alții, ci pentru a ne achiziționa cât mai multe lucruri. Nu e rău să ai mulți bani, mai ales în zilele noastre. Dar mare grijă la dependență. Și asta cu dependența e valabilă și pentru mine 🙂

Banii nu aduc fericirea și nici nu o cumpără. Nici măcar sănătatea. Ok, îți permiți să te tratezi la clinici private, dar nu poți plăti destinul să se răzgândească. De ce bogații lumii mor de cancer?

Tu găsești vreo legătură între bani și fericire?

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.