8 obiceiuri sănătoase care îți pot schimba viața

Suntem tot timpul pe fugă. Muncim mai mult decât trebuie, mâncăm atunci când ne aducem aminte, nu ne ridicăm deloc de pe scaun cât timp suntem la birou, bem apă doar când ni se face sete, stăm toată ziua cu ochii pe telefon și ne e lene să mergem la serviciu pe jos. Astfel ne obosim organismul, devenim irascibili și ne enervăm mai des. Dacă am respecta câteva lucruri simple, cu siguranță am privi viața în mai multe culori.

1 / NU E NEVOIE SĂ MERGI LA SALĂ

”Mersul pe jos face piciorul frumos”. Și corpul sănătos. Nu ai nevoie să mergi la sală pentru a avea o viață activă. A face mișcare nu înseamnă, neapărat, a da banii pe un abonament la fitness. Dacă ai voință, o plimbare de 4 km pe zi poate face minuni. Și curățenia intră în această categorie. Nu se promovează astfel de activități pentru că interesul sălilor de fitness este să îți ia banii.

2 / LECTURA

Câteva pagini pe zi te ajută să te relaxezi dar, în același timp, îți dezoltă creativitatea. Atenție! vorbim despre cărți, nu despre tabloide 🙂

3 / SOMN SUFICIENT

Somnul cel mai sănătos și odihnitor, cel recomandat de medici, este între 22-03. Nu spun că trebuie să te trezești la ora asta sau să adormi la 22 fix. Echilibrul este cheia. Nu exagera cu nopțile pierdute.

4 / POSTUL

Postul nu s-a dat pentru ca omului să îi fie rău. Și nu a fost fixat la întâmplare. Perioada postului este în anotimpurile care influențează corpul cel mai mult, este perioada când viermii intestinal își fac de cap și trebuie eliminați. Ei vor carne și produse din carne. Asta ți-am spus-o din punct de vedere medical. Din punct de vedere spiritual, descoperă fiecare beneficiile.

5/ PAUZELE

”Pauzele lungi și dese cheia marilor succese’‘. O dată la o oră ia 10 minute pauză de la calculator. Ca și cum ai fi la școală și se sună de ieșire. Altfel, după 4 ore de muncă intensă, vei obosi, iar restul orelor nu vei mai da randament.

6/ BEA CEAI

Bea ceaiuri din când în când pentru că sunt pline de vitamine.

7/ IEȘI DES ÎN NATURĂ

Și umblă desculț prin iarbă – când se poate. Deconectează-te pentru o zi de la telefon, laptop, tabletă, tv, măcar o dată la două săptămâni și reîncarcă-ți bateriile în natură.

8/ ADOPTĂ UN ȚĂRAN

Caută un producător de fructe, legume și carne, aproape de tine și susține-l financiar, cumpărând de la el hrană sănătoasă. Eu fac asta de 4 ani și sunt foarte fericită că se poate. Îți voi da detalii în curând.

Tu ce obiceiuri sănătoase ai?

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.