Cum să înveți rapid, ușor și gratuit o limbă străină

Dacă vrei să îți aprofundezi cunoștințele la limba engleză sau, de ce nu, să înveți o limbă nouă cum ar fi, să spunem, Esperanto, nu mai ai nevoie să apelezi la portofel pentru a plăti pe cineva să te ajute în acest sens. Există o aplicație 100% GRATUITĂ care poate deveni profesorul tău de nădejde.

Ei spun că ” să înveți cu Duolingo este distractiv și captivant. Câștigi puncte pentru răspunsurile corecte, te antrenezi contra cronometru și avansezi în nivel. Lecțiile noastre împărțite în unități mici sunt eficiente și avem dovada că funcționează. ”

Din punctul meu de vedere, aplicația dă dependență. Este atăt de bine gândită, cu un design atât de prietenos, cu lecții atât de bine structurate, încât nu ai nicio scuză să nu înveți și nu există nici cea mai mică șansă să nu îți placă.

Dacă alegi să folosești Duolingo în limba română singurul curs pe care îl poți studia este cel de limba engleză. După ce ai trecut prin toate capitolele și cunoști bine limba, poți trece la alte cursuri (franceză, spaniolă, esperanto, germana, italiana, etc ) care, din păcate, sunt doar pentru cei care cunosc engleza.

Ceea ce îmi place foarte mult la această aplicație este faptul că ”fiecare lecţie cuprinde o gamă variată de exerciţii de vorbire, de ascultare, de traducere şi de întrebări cu variante de răspuns.” În plus, în fiecare zi îți amintește să îți faci temele.

Aplicația este disponibilă atăt în Windows Store cât și în App Store sau Google Play și o poți lua de aici.

Eu vreau să învăț cât mai mult limbi cu ajutorul acestei aplicații. Tu ce limbă îți dorești să studiezi?

2 comentarii

  1. De pe duolingo am studiat engleza si franceza. Am setat limba de baza engleza, am facut toate lectiile de franceza, apoi am permutat. Ce e ok: ritm, grupe de vocabular, grupe de gramatica. Dar e basic – eu am identificat unele greseli, corectat, dar nu am invatat ceva complet nou. Deci recomand pentru incepatori 100%

    Apreciază

    1. Fiind o aplicație gratuită mai are și minusuri dar prea puține. Da, într-adevăr, mai ai nevoie și de cărți dacă vrei să aprofundezi. Eu sper să extindă aplicația a.î să ai posibilitatea să înveți și expresii mai complicate, de exemplu. Eu când mi-am instalat-o mi-a dat un test la Engleză și mi-a selectat nivelul. Și la fel se întâmplă și la celelalte limbi.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.