Anunțuri de joburi la care să nu aplici niciodată

Unul din multele mele interese este să citesc anunțuri de joburi și crede-mă, uneori poate fi o activitate foarte amuzantă. De aceea, când vezi genul acesta de anunț, citește-l, râzi și treci mai departe fără a-ți veni idei să aplici.

Anunțuri în care ți se cere prea mult

”Caut programator care să îmi facă un site într-o zi. Buget: 30 Euro”. Bugetul și timpul se bat cap în cap. În primul rând, ai nevoie de un geniu, la propriu, pentru a termina un site în 24 de ore, fără pauză. Cum ar fi un robot, de exemplu. Dacă te crezi viteaz și vrei să aplici la așa ceva, te descurajez spunându-ți că un muncitor necalificat va câștiga mai bine decât tine și va avea și pauză de bere.

”Caut graphic designer cu experiență vastă (min.5 ani), care să le știe pe toate și să fie ușor de fraierit. Photoshop, Corel, Illustrator, InDesign, Flash, HTML, JavaScript, Jquery, HTML5, CSS3, WordPress, Angular JS, CSS Animation, SVG. Engleză, franceză, obigatoriu! Germană, opțional. Să fie punctual (07:00) și dispus să stea peste program (21:00) și în weekend. Salariu de start: 1100 ron și bonuri de masă. Duminica liberă se negociază. Să știe să facă și cafea, să aibă permis de conducere și dispus să care chestii.” Mai bine vinzi ciorbă în mall. Și cred că asta se întâmplă cu designerii care au aplicat, că anunțul reapare o dată la două – trei luni.

Anunțuri care dau impresia că nu au habar despre ce vorbesc

”Caut web designer care să faca siteuri în Corel”. Nu cred că mai are rost de comentarii.

”Caut graphic designer cu experiență. Cerințe: HTML, CSS ”. Păi un graphic designer se ocupă cu DESIGN, prin urmare, trebuie să știe în primul rând Photoshop.

Anunțuri în care îți specifică un buget foarte mic

”Un logo cu 50 lei”. Dacă ești talentat, de ce te vinzi atât de ieftin? Timpul tău nu valorează nimic? Tu știi câte beneficii are o companie de pe urma unui logo? Caută informații despre cât valorează un logo și mai ales de ce valorează atât și îți garantez că nu vei mai vrea niciodată să lucrezi voluntar (a face un logo cu 50 lei înseamnă a face voluntariat). Păi sub 250 Euro pt cel mai simplu logo, nici nu ar trebui să stai la discuții. Dacă tu iei 50 de lei pe un logo și lucrezi legal, rămâi în mână cu foarte, foarte puțin.

Tu ai aplica(t) la astfel de anunțuri?

Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.