Cum stă treaba cu darul de nuntă?

A început sezonul nunților. Dacă aș fi avut posibilitatea financiară, cu siguranță făceam nuntă fără dar. De fiecare dată când primești o invitație, îți cam pică fața, deși nunta ar trebui să fie un moment de bucurie. Nu pot exprima mai bine cum e cu darul de nuntă, decât printr-un citat din Și am spus DA ” de ELIZABETH GILBERT.

” Mai târziu, după ce petrecerea de nuntă se sfârșește, mireasa și mirele stau treji toată noaptea și numără banii. În timp ce mirele numără, mireasa notează într-un carnețel suma exactă pe care a dat-o fiecare invitat. Asta nu se întâmplă pentru ca, ulterior, invitaților să li se trimită scrisori de mulțumire extrem de detaliate…ci pentru ca informațiile financiare să nu se piardă niciodată. Carnețelul …un registru bancar…va fi pus într-un loc sigur și va fi consultat de multe ori în anii ce vor urma. Astfel, că la 5 ani după nuntă, când ți se va căsători vărul din..vei consulta carnețelul și vei vedea câți bani ai primit de la el, după care îi vei dărui și tu exact aceeași sumă cu ocazia nunții lui. De fapt, tu îi vei da ceva mai mult decât ai primit de la el, cu dobândă.”

Pentru cei căsătoriți ăsta e un text evident, pentru cei care plănuiesc asta, cam așa stă treaba cu darul de nuntă.

PS: Pe viitor voi mai reveni cu articole asemănătoare.

Sursa foto

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

2 comentarii

  1. Eu inca nu m-am casatorit, urmeaza anul viitor, dar nici nu imi doresc nunta. Slava Domnului ca iubitul meu gandeste la fel si ca nu exista dubii in aceasta privinta: nu facem nunta, ne casatorim, deci o sa fie evenimentul nostru. 🙂 Nu petrecere, nu chilabau, nimic! Alaturi de parinti, rude apropiate si cativa prieteni, mergem la starea civila, la biserica, apoi la un restaurant sa mancam ceva, iar apoi toata lumea acasa la ea. :)) Ideal ar fi sa plecam in luna de miere chiar a doua zi, asa ne-am dori, dar sa vedem daca se si poate, pentru ca stiu ca exista chestia aia cu coltul buletinului taiat…Deci, simplu, fara dar, fara obligatii si mai ales, fara stres pentru noi. 🙂

    Apreciază

    1. Felicitări pentru inițiativă! Asa am vrut si noi inițial dar apoi au inceput sa se supere neamurile si am hotărât sa facem totusi party dar doar cu apropiații. Am zis ca vrem totul simplu dar m-a luat valul cu decorul si chestii de genul. Oricum a iesit peste asteptări si a fost o zi de neuitat.
      Noi am mers in luna de miere a treia zi după nunta. Am facut buletin in regim de urgență. Daca le spui ca vreti sa plecati imediat după nuntă se vor misca rapid 🙂 Sau mai ai posibilitatea sa ii rogi pe cei de la starea civila sa va taie buletinele după ce va întoarceți 🙂

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.