De azi încep înscrierile la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Iată ce trebuie să știi despre dosarul de înscriere și despre admitere

În perioada 4-19 iulie ai posibilitatea să te înscrii la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, bineînțeles cu condiția să fi trecut de bac. Sfatul meu este ca atunci când te înscrii să completezi măcar două opțiuni, presupunând că nu intri la prima, să ai posibilitatea să râmâi la arte și să te transferi mai apoi la programul de studiu selectat ca prima opțiune.

Poți alege următoarele:

Arte plastice (pictură, grafică, sculptură, fotografie-videoprocesarea computerizată a imaginii),Conservare şi restaurare, Arte decorative (ceramică, arte textlile, design de bijuterie), Design (graphic, ambiental, de produs), Modă – design vestimentar; Istoria și teoria artei. Locuri nu sunt prea multe, așadar te sfătuiesc să participi și la meditațiile gratuite organizate de facultate. De exemplu, la Design sunt în total 49 locuri cu taxă și 26 locuri bugetate. Taxa de înscriere este de 100 LEI și se plătește la UVT.

După ce ai dat probele și ai fost admis, se percepe o taxă de înmatriculare de 150 LEI pe care o plătești doar în cazul în care nu te-ai răzgândit. Ca un sfat, în momentul probelor este bine să ignori orice comentariu răutăcios venit din partea celorlalți concurenți și să te concentrezi pe ce lucrezi. În 6 ore trebuie să termini și, deși pare mult, vei vedea că nu e chiar așa, mai ales dacă vei avea emoții. Vei da două probe: desen și compoziție – îți las link pentru detalii, cu precizarea că la Design se dă doar proba practică (compoziție și desen) în timp ce la restul este necesară o mapă de lucrări, pe lângă proba practică.

Baftă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.