În domeniul meu întâlnesc foarte mulți oameni din toată lumea, mai mult sau mai puțin ciudați, fiecare din culturi diferite. Majoritatea clienților sunt extraordinari, dar, ca peste tot, mai există și excepții. Nu știu ce solicitări sau feedback-uri primesc alții, dar eu am râsu-plâns de câteva ori.
1.
Ești designer, cum să nu poți depixela o poză?
Acesta este un proiect vechi care mi-a dat mari bătăi de cap. Primisem un mail în care mi se cerea să fac un banner outdoor de 4×4 metri și urma să îmi fie livrată și poza pe care doreau neapărat să o folosească. Mi-au trimis o poză de 50×50 pixeli și m-au rugat să o măresc. Le-am explicat frumos că nu se poate pune o poză atât de mică pe un banner uriaș pentru că se pixelează. Pozele trebuie să fie cât mai mari, de la 3000 de pixeli în sus pentru a se putea vedea ceva. Replica lor a fost acidă: ești designer, cum să nu poți depixela o poză?
2.
Am spus să muți în dreapta. Cealaltă dreapta
Lucram la un site și am primit un feedback în care eram rugată să mut o poză mai în dreapta. Am mutat, am trimis, dar nu era suficient. Am repetat asta de 4-5 ori, poza mea era la mama-dreptelor în China, aproape ieșise din pagină și tot nu era suficient de în dreapta, așadar, după ultima variantă, nu mi-au mai răspuns decât după vreo 3 ore. Erau extrem de nervoși:
Ei: nu ai fost deloc atentă. Am spus să muți în dreapta și tu unde ai mutat?
Eu: este cât se poate de în dreapta, am și depășit gridul după cum puteți observa.
Ei: am observat că ai depășit gridul și nici nu ai respectat ce te-am rugat să faci. Trebuia să muți mai în dreapta. Cealaltă dreapta.
Eu: ?
Ei: ce nu înțelegi? trebuia mutată la stânga. Bun. Colaborarea noastră se încheie aici.
Eu: ….
3.
Guru spune să schimbi culoarea
Am făcut un site și clientul a solicitat inițial să îl facem albastru. Se potrivea perfect. După ce i-am trimis varianta finală nu a mai dat niciun semn timp de două săptămâni, timp în care mă gândeam să nu i se fi întâmplat ceva. Asta până într-o dimineață când am găsit un mail care suna cam așa: îmi cer scuze pentru absență dar am fost să îmi întreb gurul despre site și spune să schimbi culoarea din albastru în portocaliu, pentru că portocaliul îmi va aduce mai mulți bani.
4.
Un graphic designer are obligația să știe și arhitectură
Am primit o propunere de colaborare pe termen lung cu o firmă din afara țării. După discuția îndelungată despre ce aveau ei nevoie, am ajuns împreună la concluzia că eram foarte potrivită pentru firma lor. Și a venit și primul proiect: trebuia să fac planul unei case, cu tot cu cote. Le-am explicat că un graphic designer nu se ocupă cu așa ceva și că ideal pentru ei ar fi să apeleze la un arhitect pentru acest proiect. Dar au insistat că nu este adevărat și că un graphic designer este obligat să știe și arhitectură. Vreau să menționez că înainte de asta mi-au dat ca test un afiș. I-am întrebat mai apoi de ce primesc proiect de arhitectură în loc de proiecte de design și mi-au spus că ăla era mai urgent, dar urma să primesc și afișe!!!!
Sunt curioasă dacă tu ai primit astfel de cerințe. Lasă-mi un comentariu și povestește-mi.