Tu cât de mult îți expui viața pe rețelele de socializare?

Prietenilor(reali) le-a luat ceva timp să mă convingă să îmi fac cont pe Facebook, ca mai apoi să încerc eu să îi conving pe alții să se alăture comunității. Nu contest utilitatea rețelelor de socializare, în special pentru companii, dar în același timp sunt conștientă că dau dependență. Când spun asta, deja văd ochii bulbucați și venele umflateale celor care mă contrazic, în timp ce mai urcă 30 de poze la fel.

Am încercat de 4 ori să îmi șterg contul de Facebook dar nu am reușit. Nu am reușit pentru că un cont activat nu se mai șterge, dar și pentru că nu rezistam fără să dau sau să primesc like-uri. Dependență?

Sunt și părți bune în toată povestea asta cu rețelele de socializare. Îți găsești mai ușor clienți și păstrezi legătura cu ei, vorbești cu prietenii din afara țării, vezi ce mai face vecina, ce mai gătește la cină, ce mașină și-a luat Gigel, dar mai ales unde a plecat Costică în vacanță, ce mai debitează Poptămaș și în câte poziții poate să doarmă copilul colegei de liceu. Consider că unele detalii, cum ar fi pozele cu copilașii dezbrăcați ar trebui să rămână în albumul de acasă. Nu am nimic cu cei care postează poze cu ăia mici, deși, personal, nu cred că e ok.

E sezonul pozelor cu oameni în chiloți pe plajă. Urmează pozele cu ploaie și cu bradul de Crăciun, apoi cu tine beat la petrecerea de Revelion. Aceleași poze în fiecare an, toate la fel, cu excepția hainelor de pe tine. Cum să apari în două locuri diferite cu acceași rochie? Ce vor zice prietenii virtuali? Știi, psihologii sunt de părere că cei care își expun atât de mult viața, nu se simt apreciați, fie în familie, fie la locul de muncă, iar un simplu like îi face să capete mai multă forță și încredere în ei. Consider că poți face față și fără like-uri, dacă îți găsești un hobby.
 

Eu încerc să îmi expun cât mai puțin viața pe Facebook. Nu îmi iasă întotdeauna dar sunt perseverentă. Tu cât de mult îți expui viața pe rețelele de socializare?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

9 comentarii

  1. Depinde de mood-ul pe care il am. Nu sunt nici adeptul exagerarii insa nici al anonimatului. Internetul este pana la urma o unealta de comunicare pe care trebuie sa invatam sa o utilizam, intr-un mod cat mai educat, fiecare din noi.

    Apreciază

  2. De o perioada de timp, am intrat in silenzio stampa pe contul personal. Dupa vreo 2 ani de tacere, am facut blogul cu pagina aferenta si a fost necesar sa ma acomodez nu doar cu a posta pe Fb, dar a o face si regulat :))) Sunt o multime de lucruri care nu pot fi stiute online despre mine si imi place sa las lucrurile asa. Nu pun poze in costum de baie sau prea dezbracate. Nu pun detalii in legatura cu locul unde stau (fara check in acasa). Nu pun check-in-uri decat foaaaaaaarte rar si de obicei cand insista vreo prietena sa il faca gelos pe fostul izbit. Anumite lucruri intime in legatura cu my better half si familia mea sunt departe de online. Ah, si daca voi fi vreodata ceruta in casatorie, nu voi pune poza cu inelul si am spus da 😀

    Apreciază

  3. Nici eu nu postez foarte des, nu imi plac persoanele care imi spameaza feedul cu mii se poze cu copiilor, cu poze de la nunta, iar apoi in fiecare an, cu aceleasi poze de la nunta, carora le adauga mesaje siropoase, pentru au mai trecut 2 ani, 5, 10….Sunt anumite chestii care chiar trebuie sa ramana private, eu nici pe blog nu pun poze cu mine des, am scapat cateva (intentionat) din vacanta, cand am facut asa..un jurnal de calatorie. 🙂

    Apreciază

  4. Nici eu nu postez poze si nici detalii din viata noastra. Consider ca prietenii stiu suficiente detalii 🙂 .Frica mea a pornit cu ani in urma, starnita de politie (fostii colegi de scoala, azi politisti) unde ziceau ca se fura simplu si fara riscuri de la aia care posteaza noua masina/noul tv/noul aparat foto/unde sunt in concediu etc. Nici nu mai au nevoie de tiganul cersetor/vanzator de seminte plantat in fata portii pt cateva zile sa stie programul omului.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.