Goods of the week (2)

Iată ce am găsit fain în această săptămână:

Instructables. Share what you make 

Un site cu tutoriale de tot felul, de la cum să faci haine, prăjituri, bijuterii, până la cum să montezi mobilă, cum să construieşti diverse lucruri sau cum să îţi albeşti pantofii.

 

Xia Xiaowan şi picturile ei 3D.

Cum îţi sporeşti fericirea?

Nu vreau să vorbesc despre fericire în adevăratul sens al cuvântului, nu cred că sunt mulţi cei care au ajuns să afle cu adevărat ce presupune această stare sau ce este. Nu cred că fericirea are legătură cu partea materială. Cercetătorii fac studii pe această temă şi mi se par foarte interesante rezultatele despre care vorbesc în cartea Secrete ale creierului uman:

Concentrează-te pe întâmplările bune din viaţa ta. Scrie în fiecare seară o listă cu întâmplările pozitive din ziua respectivă. ”Acest exerciţiu a redus simptomele de depresie incipientă în doar câteva săptămâni, iar efectele au durat 6 luni”.

Fă exerciţii în funcţie de punctele forte ale caracterului tău. După ce afli care sunt punctele tale forte (primele 5), foloseşte zilnic unul dintre ele într-un fel nou, timp de o săptămână. Punctele forte le poţi descoperi cu ajutorul psihologului Martin Seligman, profesor la Universitatea din Pennsylvania, prin intermediul siteului său: authentichappiness (ai nevoie de cont dar testele sunt gratuite). 

Fii recunoscător pentru ceea ce ai. În fiecare zi scrie 5 lucruri pentru care eşti recunoscător. S-a constatat o îmbunătăţire a gândirii pozitive la oamenii deprimaţi.

 

Christina Novelli – Concrete Angel [Acoustic]

Mi-am reamintit de vocea ei inconfudabilă, așa că toată săptămâna am ascultat melodia asta.

 

Un weekend colorat! 

 

 

 

2 comentarii

  1. sa stii ca mi-am pus bookmark la site-ul ala cu teste pentru ca suna interesant. Numai sa gasesc putin timp liber sa-mi bag nasul in ele asa cum se cuvine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.