Peripeții cu primul telefon fix

Primul telefon al familiei a fost un fix alb cu roată, cumpărat destul de târziu, când am trecut eu în clasa aIII-a. Locuiam într-un orășel foarte mic, iar posibilitățile erau reduse căci tot ce apărea nou avea drum greu de parcurs până la noi.

Ne-am pus telefon fix din nevoia de a vorbi cu bunicii mei dar și pentru că poșta nu mai oferea astfel de servicii. Da, mergeam la poștă de fiecare dată când aveam nevoie să dăm un telefon. În fiecare sâmbătă ne îmbrăcam frumos, ne înarmam cu înghețată și multă răbdare și mergeam la centrala telefonică de acolo să ni se facă aviz. Spuneam data, ora, adresa și numele persoanei cu care doream să vorbim iar doamnele sunau mai departe, în localitatea respectivă. Apoi stam la coadă la cabine, intram și încercam să vorbim cât mai repede, atât din motiv financiar cât și din respect pentru ceilalți care așteptau la rând.

Cum m-am văzut cu telefon, cum m-am pus pe farse. Așteptam cu nerăbdare să rămân singură acasă pentru a putea suna pe la numerele găsite în cartea galbenă. Prima ”victimă” a fost vecina de la etajul 2 care mi-a recunoscut vocea din prima, deși eu am insistat că sunt ”domnișoara Ioana din București și sunt adult”. De 8 martie o chemam pe prietena mea cea mai bună și sunam la toate numerele de telefon, iar dacă răspundeau doamne le cântam ” La mulți ani”.

Primul telefon fix mi-a adus și vești triste, precum moartea străbunicii, de care eram foarte legată, dar și facturi uriașe pentru că sunam la toate numerele de pe casetele celor de la Genius, ca să iau legătura cu Oana. Nu știu dacă mai ții minte, dar pe vremea aia se plăteau taxe în plus pentru apelurile în alte județe. Ai să râzi, dar, deși nu am reușit niciodată să vorbesc cu ea în perioada Genius, acum vorbim și nu, nu pe fix.

A trecut foarte repede perioada dintre fix și mobil, când eram în clasa a VIII-a deja aveam colegi cu telefoane-cărămidă. Eu am primit de la Moș Crăciun, când am plecat la liceu, un Sony Ericsson T 100, dar mai rărisem farsele căci preferam să primesc bani de haine în loc de bani pentru factură. Mi-a plăcut la el faptul că, deși a fost de 2 ori în budă și o dată în cadă, a făcut față cu brio.

Sunt curioasă care a fost primul tău telefon și dacă ai făcut vreodată farse prin intermediul său.

Ps: vreau să încep să postez zilnic, de luni până vineri, mă țin de asta în această săptămână-experiment și dacă fac față ne vom auzi mai des de acum încolo.

 

 

 

2 comentarii

  1. am avut tarziu telefon fix asa ca am instalat direct unul cu butoane, n-am avut placerea de a ma juca la unul cu disc. Doar de vreo 2-3 ori mi-am bagat degetele printr-unul, acasa la o prietena.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.