Era un timp în care răceam la două luni. Mă săturasem de medicamente alopate, așa că am decis să trec la remedii naturiste. Farmacista mi-a recomandat OSCILLOCOCCINUM și mi-a garantat că face minuni. Nu știam ce era homeopatia și nici ce erau biluțele alea, cert este că îmi trecuse mult mai repede de cum eram obișnuită. Așa că am decis să iau și preventiv – la recomandarea de pe prospect – și surpriză, au urmat 7 ani în care nu am mai răcit deloc!
În urma controverselor legate de homeopatie am decis să nu mai iau Oscillo, deși chiar funcționează. Bineînțeles că am început din nou să răcesc des, dar de data asta am descoperit remediile de la Fares, recomandate de medicul de familie. Nu știam mare lucru despre ei, cert este că remediile lor m-au vindecat de multe, spre exemplu am tușit la un moment dat timp de 2 luni iar medicii nu găseau cauza. Am băut ceva ceai vreo 2 zile și am văzut rezultatele. Apoi au tot urmat: trecut alergii, trecut amigdalită etc. Știu de scandalul Fares, părerile sunt împărțite, însă hai să nu stricăm tot ce e bun. Cât despre prevenție, cam așa stă reaba în cazul meu:
-
la începutul sezonului rece încep să consum multe ceaiuri (mentă, mușețel, fructe, imunitate, orice);
-
beau des suc proaspăt de portocale;
-
iau preventiv remedii naturiste (irelevantă marca);
-
dacă simt că răcesc, aleg să stau în casă pentru a nu împrăștia virusul (care se transmite în primele 3 zile);
-
mai puține dulciuri, mai multe fructe și legume;
-
mă îmbrac mai gros;
-
usturoiul și mierea fac minuni;
-
dorm mai mult.
Tu cum previi răcelile?
Iubitor de usturoi aici. :))
ApreciazăApreciază
Oh, nu cred ca ma intreci! pun pariu cu tine ca nu mananci mai mult usturoi/mujdei decat mananc eu :))
ApreciazăApreciază
Si inca o remarca. Am gasit niste statistici franceze (am citit zilele trecute si m-am gandit la tine): cele mai intalnite infectii sunt cele gripale/raceli etc. Si ca mai des infectiile lovesc pe cei cu probleme cu greutatea (adica de 6-10 ori mai des) si care nu fac miscare (de fapt astea 2 sunt legate). Asa ca un indice de masa corporala normal: adica BMI intre 19 si 25 (sunt site-uri ce calculeaza) este solutia pentru sanatate si schimbarea se poate incepe de acum cu miscare zilnic si alimente low calorice (limonade neindulcite in loc de sucuri, muraturi zilnic, supe/borsuri de legume zilnic etc – astea sunt alimente potrivite perioadei si cu efecte ce se simt si pe termen lung).
ApreciazăApreciază
Hmm, foarte interesant, nu stiam ca exista legatura intre greutate si sistemul imunitar. Multumesc mult ca te-ai gandit la mine :*
ApreciazăApreciază
Tardiv…am racit deja. Mnooooo, cert este ca dintotdeauna am fost foarte bolnavicioasa (reumatism de la 4 ani rings a bell? :D), asa ca nu am asteptari prea mari. Cu schimbarea stilului de viata, am reusit sa reduc numarul racelilor la 2/an, ceea ce pentru mine e senzatie.
ApreciazăApreciază
Nasol…Ai făcut vreodată analiza ASLO? vezi că am impresia că se poate vindeca reumatismul 🙂
ApreciazăApreciază
Nu iau nimic preventiv, dar am schimbat alimentatia si igiena vietii, si uite, de peste 5 ani nu o racit nimeni in casa. Consider ca banii nu tre sa se duca la marmacie ci mai bine pe alimente sau relaxare.La ce am lucrat: ora de culcare si odihna, miscare zilnic, mai multe cruditati in alimentatie, alimente cu vitamina C ( catina, patrunjel, citrice), ceaiuri cu plante uscate de mine cand ma simt infrigurata (desi gasii la niste chinezi ca si apa calda are acelasi efect 😀 ), muraturi si chestii fermentate ( iaurt de casa, muraturi in saramura, bors de casa, etc). In situatii critice am mai facut cate o cana de vin fiert cu scortisoara, cuisoare, nucsoara, miere ( dorm tun dupa, transpir, si dimineata sunt ca noua).
ApreciazăApreciază
Pff, ador murăturile dar știam că nu sunt recomandate atunci când te doare gâtul…Cât despre vin fiert, mi-ai făcut poftă :((
ApreciazăApreciază
Cu portocale si lamai. Pe la noi tocmai a inceput sezonul 😀
ApreciazăApreciază
Imi pare rău să aud asta! Să treacă repede 🙂
ApreciazăApreciază