Pauzele lungi și (cât de) dese

Dacă nu faci muncă fizică este obligatoriu să te ridici de la birou cel puțin din două în două ore câte zece minute.  Asta nu înseamnă că ești leneș, înseamnă că acorzi o mare importanță sănătății. În teorie stau bine, dar la mine e mai greu cu practica pentru că am început să uit de pauze. Dacă și tu faci la fel, uite aici câteva motive care te pot face să te răzgândești:

  1. 90 de minute este intervalul ideal pentru creier să dea randament maxim. Apoi are nevoie de câteva minute de relaxare.
  2. Pauza de prânz trebuie respectată. 30 de minute sunt ideale pentru a lua masa, iar restul sunt recomandate pentru mișcare în aer liber. O plimbare de 20 minute poate creste fluxul sangvin la nivelul creierului, care poate stimula gândirea creativă. Plimbările regulate pot îmbunătăți conectivitatea circuitelor importante ale creierului, memoria și performantele cognitive.
  3. Pauzele alungă plictiseala. Când te plictisește proiectul la care lucrezi, dar vrei neapărat să iasă bine, ia o pauză!
  4. Pauzele te ajută să te concentrezi mai bine, să fii mai atent la detalii și să scapi de stres.
  5. Pauzele îți garantează sănătate fizică și intelectuală. Când stăm prea mult pe scaun crește cu 50% riscul decesului.

Pentru uituci ca mine există programe care îți reamintesc să te ridici de pe scaun.

Tu cât de des iei pauze?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

10 comentarii

  1. Asa este, lucratul de acasa se asociaza de cele mai multe ori cu sedentarismul. Nici eu nu fac exceptie, 12 ore mi le petrec stand in fata biroului, dar de curand mi-am cumparat bicicleta eliptica si-mi dezmortesc oasele cate o ora in fiecare zi, la finalul zilei. Iau pauze, iar atunci cand simt ca am nevoie de-o gura de aer, ies prin curte pana-mi revin cheful si inspiratia. 😀

    Apreciază

  2. De obicei când simt. Fie că ies puțin prin curte, că merg la o mică plimbare sau pur și simplu las laptopul pe dreapta, fac atunci când simt că rămân fără chef/energie de scris.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.