Hobby sau pasiune?

Aparent nu există vreo diferență între hobby și pasiune, cu toate astea, cele două se despart de la un anumit punct.

A fi cu adevărat pasionat de ceva înseamnă a fi dispus să îți sacrifici timpul pentru această activitate, ceea ce presupune automat să dai tot ce poți ca pasiunea ta să se transforme în carieră. Artiștii, scriitorii, sportivii, medicii, profesorii, muzicienii, etc, au mers pe acest principiu: pasiune=carieră. Asta înseamnă foarte multă muncă, nicidecum relaxare ca în cazul unui hobby. În altă ordine de idei, un om pasionat de ceea ce face tinde mai sus, tinde să devină un profesionist în domeniul respectiv, pe când practicarea unui hobby te menține la nivel de amator.

Pentru mine, una dintre cele mai relaxante activități este să compun muzică. Sunt conștientă, însă, că nu voi depăși niciodată stadiul acesta de amator-mediocru pentru că, să îți spun un secret: nu cunosc notele! Totuși, aș putea transforma acest hobby în pasiune dacă m-aș înscrie la cursuri de muzică, dacă aș investi în programe și dacă aș avea dispoziția să depun mai mult efort. Și iată și punctul care desparte un hobby de pasiune.

Sunt curioasă care sunt hobby-urile tale, ce pasiuni ai și cum vezi tu diferența dintre cele două?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

12 comentarii

  1. De ce sa nu se mai puna vorba de hobby dupa ani multi de lucru?Da, ajungi sa vezi niste chichite, sa te mai comercializezi, dar la baza este tot un hobby sa scrii pe blog. Si o pasiune si… un mod de viata.E greu sa fii mai geeck intre oameni nepasionati.

    Apreciază

    1. Hobby inseamna sa faci ceva care te relaxeaza. Cand acel ceva devine cel mai important lucru din viata ta si investesti timp si ani de munca, devine pasiune. Devine mai mult decat o activitate desfasurata ocazional. Asta am spus.

      Apreciază

  2. ca sa-ti raspund la intrebare, eu am multe hobby-uri si o singura pasiune, blogging-ul. La fel ca tine vad si eu lucrurile. Dupa ce am ascultat cateva din melodiile tale – primele 3 (despre care nu stiam daca nu scria Ioana) eu cred ca ai tot ce-ti trebuie ca sa iti transformi acest hobby in pasiune pentru ca suna tare bine.

    Apreciază

    1. Pasiunea ta pentru scris se vede din articolele faine pe care le postezi. Cat despre mine, e prea mare bataie de cap sa ma apuc acum de muzica, sunt o putoare si in plus sunt altii mult in fata mea 🙂 Iti multumesc tare mult pentru apreciere :*

      Apreciază

  3. Melodiile de pe Soundcloud iti apartin in totalitate? Am vazut ca ai si buton de download si ma gandeam sa folosesc una intr-un viitor clip de-al meu (desigur, cu mentionarea sursei). Insa m-am obisnuit cu ideea ca le pot prelua doar pe cele la care sunt scrise informatii despre copyrights. Like this:DeliaH – Love by DeliaH is licensed under a Creative Commons License (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/).
    Cat despre topicul articolului, diferenta dintre cele doua o vad exact la fel. Hobby-uri am multe (scrisul, fotografia, organizarea, coloratul s.a.m.d.), insa pasiuni… hmm… Cred ca blogging-ul se incadreaza la pasiune, ca e ceva in care investesc constant de aproape 9 ani si am reusit sa-l ridic asa cum nu ma gandeam ca se va intampla vreodata.

    Apreciază

    1. 9 ani de blogging inseamna enorm! clar nu se mai pune vb de hobby. Cat despre melodii da, sunt ale mele in totalitate, Alea mai vechi sunt facute impreuna cu un prieten. Exceptie fac:D.M – Broken Emery (Delia H. Chillout Rework)DeliaH-Sleeping In The Rain (am luat flautul de aici: http://naturesoundsfor.me/ )
      Dar le poti folosi linistita, sunt tare curioasa, insa, cum o sa dea pe video ca mi se pare ca suna ca de pe budă (nu-s masterizate).

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.