Ce este frumusețea?

Se spune că frumusețea este subiectivă dar, oare, așa să fie? Mass media pune această etichetă doar persoanelor care se încadrează în anumite standarde, la care ne raportăm apoi. Nimic mai superficial și mai periculos. Spun periculos pentru că vom avea tendința să îi marginalizăm pe cei care nu au chip și corp de revistă. Iar oamenii respinși de societate devin depresivi și vina e a noastră, a tuturor.

Judecăm fără judecată aspectul fizic al celor din jur și nu ne întrebăm niciodată de ce femeia aceea este mai plinuță: poate avea o problemă de sănătate sau poate pur și simplu se simte bine în pielea ei. Atât timp cât se îngrijește – de trup, de minte și de suflet – are tot dreptul la titlul de femeie frumoasă.

Aspectul fizic contează și este într-adevăr subiectiv doar atunci când ne îndrăgostim. Acesta este singura excepție pe care o putem face – dar nu neapărat – în ceea ce privește frumusețea celuilalt.

Nici măcar modelele pe care le vedem în reviste nu ar arăta la fel fără Photoshop și produse de tencuială în exces. Practic, frumusețea pe care o prezintă mass media ca standard, nu există.

Nu este un clișeu ci un adevăr faptul că frumusețea se află în interior. Când ne îngrijim de suflet se vede în comportamentul nostru, pe fața noastră, în privire, în ce vorbim, în gesturile pe care le facem.

Când avem impresia că nu ne încadrăm în standarde, când ne simțim inferiori și nemulțumiți de ce arătăm pe exterior, trebuie să luăm întotdeauna în considerare faptul că frumuseţea este ceva de adaos. Ca ambalajul în jurul cadoului. Nu este cadoul în sine. John Fowles

Ce este frumusețea pentru tine?

Credit foto: Ron Hansen

 

 

 

 

 

4 comentarii

  1. Ca sa incep cu o gluma, doamna din poze nu e frumoasa, ca prea sta incruntata si suparata :)) Frumusetea e absolut subiectiva si fiecare dintre noi are propriile standarde. Foarte important este sa ne simtim bine in propria piele si sa fim atenti la sanatate. Ce este si mai important este sa fim preocupati de frumusetea sufletului. E ca in maxima aceea cu mens sana in corpore sano 😀

    Apreciază

  2. Pentru mine, frumusețea nu trebuie să fie legată de un standard, de multe ori ceea ce este perceput ca frumos ține și de artificial. Sunt de acord cu tine, frumos înseamnă să fii cât mai uman și cât mai liniștit și împăcat cu tine însuți și atunci, transmiți energie pozitivă și celorlalți, parcă și chipul devine mai luminos.

    Apreciază

  3. pe fb urmaresc un proiect minunat al unei romance: The Atlas of Beauty, ce merge prin toata lumea si pozeaza femei frumoase, si le zice ca sunt frumoase. Musai sa te uiti si tu, pe mine ma emotioneaza ce vaz acolo.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.