Orice problemă are o rezolvare

În viață nu se întâmplă doar lucruri bune și nu ne ies planurile de fiecare dată. Însă trebuie să învățăm să acceptăm tot ce primim pentru că, până la urmă, evenimentele neplăcute din viață se petrec și datorită deciziilor noastre eronate. Fie că mergem pe calea dreaptă și ne este bine, fie că am luat-o pe arătură, ne-am împiedicat de un bolovan și acum ne doare piciorul, important este să continuăm drumul. Cineva o să vina la momentul potrivit să ne ajute.

Am citit recent o pildă care m-a uns pe suflet : Măgarul bătrân al unui țăran căzuse în fântâna secată. Pentru că nu găsea soluții să îl scoată, stăpânul a decis că e mai bine să îl îngroape căci oricum era bolnav iar fântâna tot trebuia acoperită la un moment dat. Așa că a luat o lopată și a început să arunce pământ în fântână. La început, bietul animal s-a zbătut și a țipat cu toată forța, apoi s-a liniștit. Țăranul, de curiozitate, privind în fântână, a rămas uimit de ce a observat: animalul se scutura de fiecare lopată de pământ şi apoi călca pământul cu copitele, bătătorind-ul atât de tare până când a reușit să iasă din fântână.

Toți ieșim din fântână … dacă ne scuturăm de pământ. Uneori durează mai mult, important este să avem răbdare. Cu cât acceptăm mai repede problemele și acționăm corect cu atât vor trece mai ușor.

Tu cum faci față problemelor?

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

12 comentarii

  1. ca o mica remarca, problemele fie au rezolvare, fie nu au rezolvare si au acceptare. La mine evolutia a fost cand am acceptat ca se intampla si lucruri cum nu vreau eu, ca deseori in oameni/situatii ma oglindesc eu. Adica daca plec la un interviu/intalnire cu idei negativiste, cu samanta de scandal etc. ghici ce se intampla.

    Apreciază

  2. Pilda asta m-a facut sa ma gandesc la momentele in care am renuntat aproape complet. Ajunsesem chiar in punctul in care nu mai vedeam sensul vietii si uram faptul ca am venit pe lume. Am luat niste medacamente, am facut un pic de terapie si totul a cam trecut. Sper sa nu ma intorc in punctul acela niciodata. Nu mi-a fost niciodata la fel de greu ca atunci si, probabil, n-am fost niciodata la fel de singura ca in momentele alea. Atunci mi-am dat seama ca oamenii din jurul nostru sunt mult mai importanti decat credem, iar comunicarea nu este apreciata la valoarea pe care o are.
    Cum am invatat sa trec peste probleme? Intelegand ca in viata nu pot face totul singura si ca uneori am nevoie de oameni. Poate doar sa ma asculte. Uneori sa imi dea un sfat, o mana de ajutor. Nu mi se mai pare o slabiciune sa accept sprijinul oamenilor, ba din contra, mi se pare ca suntem suficient de puternici atunci cand acceptam ca doar impreuna putem sa trecem peste toate.

    Apreciază

    1. Am trecut si eu prin momente asemanatoare, insa nu am regretat niciodata ca am venit pe lume. Este foarte greu sa treci prin astfel de stari, te inteleg foarte bine si imi pare rau ca ai suferit. Sper sa iti fie bine de acum incolo! Pe mine m-au surprins in mod placut toti oamenii care m-au ajutat neconditionat, chiar si cei care nu ma cunosteau.

      Apreciază

  3. Ca magarul! :))) Incerc sa dau o intorsatura pozitiva la toate lucrurile prin care trec. Uneori imi iese super rapid, alteori mai greu, dar tot imi iese. Un alt lucru care ma ajuta mult este simtul umorului si intotdeauna incerc sa gasesc aspecte amuzante pentru tot ce se intampla. Ma ajuta sa pun lucrurile in perspectiva.

    Apreciază

      1. Si plansul are rolul lui terapeutic si este foarte util. Ideea e sa nu te afunzi prea tare. Apropo de asta, mai procedez cumva atunci cand nimic nu mai functioneaza. Imi dau voie ca o zi, o singura zi, sa fiu cu moralul la pamant, sa plang, sa ma tarasc pe posterior cat vreau eu, pentru ca apoi sa ma ridic.Exista un lucru in care cred si anume ca noi suntem direct responsabili pentru fericirea noastra si depinde doar de noi cum percepem situatiile. Este inca work in progress si am evoluat enorm de mult fata de punctul de unde am plecat.

        Apreciază

  4. Si eu le fac fata cu greu. Dincolo de invatamintele pe care trebuie sa le trag din pilda asta, e destul deprimanta, adica ideea ca un om prefera sa isi ingroape animalul de viu… Da, eu obisnuiesc sa vad partea goala a paharului…

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.