Alternative gratuite la Photoshop și Illustrator

Dacă ești pasionat de design sau ai nevoie de un program cu care să editezi fotografii însă nu îți permiți un abonament la Adobe, există alternative gratuite. Uite câteva:

GIMP

GIMP (GNU Image Manipulation Program) este o platformă gratuită de editare și manipulare foto. Vestea bună este că poți deschide cu ajutorul acestui program inclusiv fișierele în format .psd

 • Platforme: Linux, Windows, Mac
 • Preț: Free

Inkscape

Inkscape este un program cu ajutorul căruia poți vectoriza imagini, poți crea ilustrații. Este foarte asemănător cu Illustrator sau Corel iar partea faină este, evident, faptul că îl poți lua gratuit.

 • Platforme: Linux, Windows, Mac
 • Preț: Free

PicMonkey

PicMonkey ste un program gratuit care îți oferă posibilitatea, dacă dorești, să treci la versiunea Premium, versiune care îți oferă o mulțime de beneficii extra. Cu ajutorul acestui program de editare foto, poți modifica poze, poți crea colaje sau FB covers. Pe mine m-a cucerit!

 • Platforme: Online app
 • Preț: Free / Premium: 3,33 $ pe an / 4,99 $ pe lună

Canva

Canva a devenit o aplicație foarte populară care face ce promite: “make design simple for anyone.” Fă-ți un cont și vezi ce ușor e de folosit.

 • Platforme: Online app
 • Preț: Free / Premium : 9,95 $ pe an / 12,95 $ pe lună

SumoPaint

Disponibil în ambele versiuni – Free și Premium, SumoPaint este o platformă ce îți oferă posibilitatea să editezi imagini, să te joci cu gradienți și cu alte tooluri.

 • Platforme: Online app
 • Preț: Free / Premium : 9,95 $ pe an / 12,95 $ pe lună

7 comentarii

 1. Gimp si Inkscape sunt bunicele si utile, insa n-or sa poata sa inlocuiasca niciodata PS si AI pentru simplul fapt ca sunt ceva mai rudimentare si foarte limitate in functionalitate. Dar avantajul e ca sunt gratis…

  Apreciază

 2. Eu folosesc PhotoScape – este usor de folosit si are o multime de functionalitati. For some twisted kind of reason, eu mi-am cam prins urechile in Canva si am inteles ca e super util pentru a face prezentari. O sa mai imi iau avant inca o data sa-l incerc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.