10 joburi inedite despre care nu știai că există

Te-ai săturat de munca la birou și vrei să faci altceva dar nu știi ce? Am câteva sugestii pentru tine:

 1. Tester de paturi de lux cred că este jobul ideal pentru oricine. Un student de la Universitatea din Birmingham a fost plătit cu 1000 de lire să doarmă în fiecare noapte, timp de o lună, pe diverse paturi de designer. Scopul a fost să se distingă care pat oferea somnul cel mai odihnitor.
 2. Muzicoterapeut. Toată lumea iubește muzica dar pentru unii această formă de manifestare interioară este un bun prilej de a-i ajuta pe semeni. Muzicoterapeuții își folosesc cunoștințele și pasiunea pentru a-i sprijinii pe ceilalți în diverse probleme emoționale, pentru a-i ajuta să își găsească alinarea, inspirația și liniștea prin muzică.
 3. Clovn funerar. În Irlanda, pentru a alunga tristețea de pe chipurile familiilor îndurerate, sunt angajați clovni care duc mortul la groapă.
 4. Bocitoare. Deși nu ai crede, este o meserie căutată atât la noi cât și în afară. Tariful pleacă de la 50 lei la sat și 200 lei la oraș. Mai multe detalii îți povestește tanti Ioana.
 5. Food stylist sau omul care îmbracă frumos farfuria.
 6. Cumpărător personal. Dacă iubești să faci cumpărături și nu doar pentru tine, acest job îți poate umple portofelul. La noi în țară nu cred că sunt mulți cei care ar fi dispuși să plătească un astfel de serviciu, dar nu te descuraja, oportunități sunt destule în afara graniței.
 7. Art-terapeut. Acesti tip de job este pentru tine dacă ești creativ și vrei să ajuți oamenii să scape de emoțiile negative cu ajutorul artei. În Marea Britanie această meserie poate fi practicată în urma unor studii de specialitate precum: arta, design, psihoterapie artistică sau asistență medicală.
 8. Consultant în comportamentul pisicilor. Mai exact, un fel de psihoterapeut care este atent la comportamentul felinei atunci când merge la toaletă, când este agresivă, emotivă sau anxioasă și urmărește să îl corecteze. O ședință de o oră costă de la 250 $ și poate ajunge la 450$ pentru cazurile mai complexe.
 9. Dădacă pentru pisici. Cândva glumeam cu prietenii pe tema asta, spunându-le că mi-aș dori să-i iau mâței o bonă pentru perioadele în care plec în vacanțe și să nu o mai duc la pensiune. Nu a trecut mult și au apărut astfel de joburi și la noi în țară. Dacă ți-am stârnit curiozitatea poți citi povestea Ralucăi.
 10. Actor de voce. Dacă ai o voce deosebită acesta poate fi jobul ideal pentru tine. Actorii vocali pot lucra la radio și în televiziune pentru diverse companii de producție de reclame. Nu știu la noi cât este salariul, dar la alții depășește cu mult așteptările.

Dacă ar fi să renunț la meseria de graphic designer următoarea pe listă ar fi art-terapeut sau poate actor de voce. Tu ce meserie ți-ai alege dintre cele menționate mai sus? ai mai auzit și de altele la fel de ciudate?

7 comentarii

 1. De bocitoare stiam si eu :)) La tara inca se mai practica. ;)Actori de voce sunt cei pe care ii aud zilnic cum dubleaza desenele animate, deci stiam si de ei.Dadaca pentru pisici… hmmmm, as adauga si caini. Stiu ca si afara se practica chestia asta, mai ales cu plimbatul.De restul joburilor chiar nu stiam 😀

  Apreciază

 2. brusc mi-a venit cheful de munca. Le-as imbina si pe toate, daca s-ar putea. Noaptea as testa paturi si ziua as sta cu pisicile si as face pe cumparatorul personal. In weekend ma descurc si cu bocitul. S-o da si spaga in functie de prestatie?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.