40 de lucruri enervante

Criza asta e chiar şuie!
Şi nu-i greu ca să observi
Că la noi în ţară nu e
Criză de… criză de nervi!

— epigramă de Valeriu Cercel

Nu știu dacă stă treaba chiar așa la noi în țară, cert este că pe mine mă scot din sărite următoarele lucruri:

  1. Când îți faci programare la medic, ajungi la timp și, cu toate astea, intri peste o oră.
  2. Când calci în guma de mestecat a unui om care nu a avut bunul simț să o arunce la gunoi.
  3. Când nu ți se răspunde la mailuri chiar dacă este vorba despre un răspuns negativ.
  4. Vecinii care urlă prin casă după ora 23.
  5. Țânțarii care nu au somn noaptea.
  6. Când vorbești cu cineva și nu te ascultă pentru că stă cu ochii în telefon.
  7. Oamenii care se opresc brusc din mers apoi încep să meargă foarte încet și ocupă tot trotuarul.
  8. Când te sună un prieten și îi spui că ești la birou și că ai ceva de lucru dar, în loc să închidă, începe să îți povestească despre ce a mâncat la micul dejun.
  9. Când trebuie să suni urgent undeva dar telefonul se blochează sau rămâne fără baterie.
  10. Știrile.
  11. Claxoanele.
  12. Faptul că nu ai fost anunțat că se va lua apa și nu ai apucat să îți clătești părul de șampon.
  13. Semafoarele din Timișoara care nu sunt sincronizate sau nu merg.
  14. Când ai fost într-un restaurant să iei prânzul și pleci de acolo mirosind a mâncare de parcă te-ai spălat pe cap cu ulei prăjit.
  15. Bicicliștii care nu merg pe banda corespunzătoare.
  16. Când nu poți să adormi.
  17. Șoferii de taxi care merg pe interzis, cu viteză și le mai dai și bani pentru asta.
  18. Oamenii care insită să te pocăiești și, dacă nu deschizi sau nu le mai deschizi, îți lasă în ușă 7000 de pliante. Credința nu trebuie impusă.
  19. Oamenii care stau la povești cu vânzătoarea deși tu pierzi autobuzul și ai intrat să cumperi repede un bilet.
  20. Invitațiile la jocurile de pe Facebook.
  21. Să văd scris cu ”k” în loc de ”ca”.
  22. Să nu îți recunoști greșelile.
  23. Femeile care folosesc parfumuri grele în plină vară și pulverizează prea mult ca să lase miros în urma lor.
  24. Dispariția șosetelor în mod misterios.
  25. Sforăitul partenerului.
  26. Conservele cu cheiță prost montată care se rupe înainte să deschizi cutia.
  27. Când cumperi cartofi, ajungi cu ei acasă și observi că sunt toți stricați.
  28. Când te iei după ce spun la meteo și fie te îmbraci prea gros fie prea subțire.
  29. Întrebările insistente despre căsătorie și/ sau copii.
  30. Când insistă unii oamenii să faci ceva ce nu vrei.
  31. Oamenii care își aruncă gunoaiele din mașină pe geam.
  32. Când lucrezi 8 ore la ceva și uiți să salvezi.
  33. Pantalonii exagerat de scurți. De ce ai vrea să ieși în chiloți pe stradă?
  34. Selfie stick-urile.
  35. Când te întâlnești cu un prieten și vorbește doar el timp de 3 ore.
  36. Faptul că 80% din mâncarea din supermarket are zahăr.
  37. Când nu-ți găsești ochelarii, cheile, șosetele sau telefonul.
  38. Când îți ia altcineva taxiul.
  39. Tinerii din ziua de azi care nu mai au respect pentru nimeni și care sunt exagerat de răsfățați.
  40. Dezordinea.

Pe tine ce te enerveaza cel mai mult?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

15 comentarii

  1. Nu cred ca doare semafoarele din Timisoara sunt o problema si in Bucuresti e la fel :)). Cred ca pe mine lucrul care ma enerveaza cel mai tare si in fiecare zi este traficul.

    Apreciază

  2. Ma regasesc in aproape toate punctele. Cu mici exceptii…Ce ma mai enerveaza pe mine?1. Pietonii care traverseaza chiar si pe trecerea de pietoni fara sa se asigure. Aia de se arunca pe trecere desi tu esti la 1 m distanta.2. Pietonii care traverseaza mereu pe diagonala incurcand si ingreunand traversatul.3. Cei vare merg pe strada cu ochii in mobil si cu castile pe cap netinand cont ca se pot accidenta sau te pot accidenta pe tine.4. Persoanele care isi plimba cainele din dotare fara punguta.5. Oamenii care se cearta pe strada facand un adevarat spectacol. Rufele se spala in familie.

    Apreciază

  3. Hah! Cum ambele surori sunt medici, pot sa iti dau si o alta perspectiva la 1 (nu zic ca se aplica in toate cazurile, dar e o alta maniera de a privi problema). Iti incepi programul de consultatii si unul din pacienti intarzie (poate chiar primul). Uite asa iti decalezi toata ziua, ca nu poti sa dai afara omul si sa ii spui ca ti-a expirat timpul :)) . De asemenea, daca ai un caz mai complicat si e necesar sa prelungesti consultatia, pentru a elucida ce boala are. Daca pacientul are o multime de intrebari, e necesar sa ii raspunzi, nu sa ii arati ceasul. Plus ca programarile astea sunt facute de niste functionari, care nu stiu neaparat despre ce e vorba. Programeaza pacientii din jumatate in jumatate de ora, chiar daca unele proceduri dureaza mai mult de atat. Plus ca medicul e si el om si poate are nevoie de o pauza de 10 minute din cand in cand :DIn rest, reusesc sa nu ma mai enervez si sa am umor pentru multe lucruri. Cum simt ca incep sa ma turez, ma dau doi pasi in spate, respir si aleg sa rad, sa ignor sau orice alta atitudine constructiva pentru mine. Ma enerva faza cu scrisul cu k, dar acum rad in sinea mea si ma gandesc ce fac oare acei oameni cu tot timpul pe care il economisesc din inlocuirea lui ca cu k? Aproape ca m-am enervat cand am vazut ca un set de poze pentru blog a iesit praf si doar o poza imi placea. Am inceput sa rad de cata agitatie a fost cu acele poze si cu mintea limpede, am selectat cateva care erau ok. Uite ca una din ele a fost cea care a aparut in ziar. Daca actionam la nervi, probabil ca dadeam delete la tot fisierul si nu mai postam nimic.

    Apreciază

  4. No ca iti citii nemultumirile. Si sa iti zic ca astea sunt si pe la altii. Pe cuvant!! Nu le-am inventat in Romania! Apai banui ca de aia fumeaza iarba olanda.Si sa stii ca in tarile nordice e mai bine doar ca e mai frig si ingheata instant guma pe strada si nu se lipeste si nici chilotii la vedere nu e asa moda tot de la frig.
    P.S. pt comentarii, ia activeaza cache-ul macar sa imi tina salvate ultimile setari de comentatoare sef 😀

    Apreciază

    1. :))) esti figura!! Cat despre comentarii, nu am ce sa fac deocamdata. Sunt pe Squarespace, nu pe WP si nu am posibilitatea asta. Am vorbit, insa, cu nenii astia si au zis ca le-am dat o idee buna, ca nu s-au gandit pana acum sa implementeze asa ceva (!!) si ca o sa vb cu programatorii lor. Sper ca intr-o luna, doua, sa faca si treaba asta. Oricum, am de gand sa le trimit mai multe mailuri, sa ii disper pana fac ce trebuie :))

      Apreciază

  5. Ora pentru programare e orientativa. Medicul poate sa estimeze un timp mediu pe care-l petrece cu fiecare pacient, insa nu poate sa stie cu exactitate ce si cum. Asta desigur daca nu e porc si baga in fata celor cu programare pe vreo cativa care n-au programare.
    Cu guma e la fel ca si cu prostitutia. De vina e cererea nu oferta nu?
    Pentru asta exista militie. Pardon politie.
    Ai scapat usor, eu a trebuit sa-mi schimb numarul de telefon, locuinta si sa-i amenint ca-i dau pe mana militiei daca ma mai agaseaza.
    De parca tu nu te-ai jucat niciodata Farmville.
    Pentru asta exista detectivi particulari.
    A doua intrebuintare a carligelor de haine e sa opreasca sforaitul.
    Pentru asta renunti la Windows si lucrezi pe ceva de bun simt, gen macOS care salveaza instant. Eu aproape ca nu mai dau save niciodata la nimic pentru ca stiu ca sistemul de operare salveaza pentru mine tot timpul.
    Eu nu ma supar daca iesi in chiloti pe strada. Nici daca iesi fara ei…
    Pentru asta s-a inventat Uber.
    Asta e un pas evolutiv si benefic societatii. Doar asa se pot distruge dogmele, prejudecatile si stereotipurile.
    Habar n-ai cata ordine e in mintea unui om dezordonat.

    Apreciază

    1. 5 – am auzit de jocul ala dar nu l-am deschis in viata mea. Prefer sa mobilez case in SIMS :))8 – m-am gandit si la varianta asta.9- nu esti normal :))10- inca nu am mers cu Uber11- Ce e benefic cand 2 liceeni injura un om pe strada din senin si rad de el? omul acela era un biet batranel care trecea pe langa ei. Le-as fi dat doua peste cap daca nu erau de 2 ori mai inalti decat mine.12- sa vad daca gasesti cheile cu puterea mintii 😛

      Apreciază

      1. Inseamna ca ai trait degeaba daca nu te-ai jucat Farmville.
        Ai facut o afirmatie generica fara sa exemplifici. Exista oameni in varsta care nu merita respect. Varsta in sine nu e un criteriu care sa impuna respect neconditionat.
        Poate ar trebui sa te gandesti cam cata ordine e in poseta unei femei. Si sa transpui ideea ta in contextul ala.

        Apreciază

        1. Rămân la SIMS
          Din punctul meu de vedere, oamenii in varsta trebuie respectati.3.Heei! nu-i frumos sa cauti in poseta unei doamne :)) Ai mare dreptate… Dar sa stii ca de vina sunt nenii care fac gentile, ar trebui ca ele sa vina astfel compartimentate incat sa am loc special pentru farduri, loc special pentru chei, loc special pentru chestii, loc special pentru detergentul de rufe: https://www.youtube.com/watch?v=Tzgm9KoN_4g

          Apreciază

          1. Eu cred ca respectul ar trebui sa fie reciproc indiferent de varsta. 50+ ani nu e un grant pentru ticalosie indiferent de context sau relatia pe care o ai cu persoana respectiva. S-au cam dus vremurile in care varsta era egala cu intelepciunea.Apoi in ceea ce priveste posetele cred ca detergentul de rufe ar trebui sa fie cel mai important obiect din dotare nu?

            Apreciază

            1. Da, aici ai dreptate, respectul trebuie sa fie reciproc. Uite, iti dau un exemplu, aveam o vecina care ne certa din orice. La un moment dat a gasit urina pe scara (!!! :))) ) si ne-a luat pe noi la intrebari (eram noii vecini). Era 100% convinsa ca pisica noastra a avadat din casa special sa isi faca nevoile pe scara. Degeaba i-am explicat frumos ca a mea nu urineaza decat la nisip, nu aveai cu cine sa te intelegi. In fine, ne certa din orice, noi vorbeam mereu politicos cu ea pana cand…ne-am imprietenit. Sa vezi ce fain vorbeste cu noi acum! Deci, cred ca e important si cum alegi sa fii ca sa primesti respectul celor din jur. Daca ma luam la cearta cu ea, nu cred ca rezolvam mare lucru.

              Daa, normal, cu conditia sa aiba cel putin 5 kg.

              Apreciază

  6. daca tot am ajuns aici, sper sa nu te superi pe mine ca o sa zic asta, dar sistemul de comentarii de pe blogul tau nu imi place mie diloc :D. Te citesc cu mare drag (spre deosebire de cum citesc alte bloguri in care gasesc numai publicitate), dar as vrea foarte mult sa pot comenta fara sa scriu manual de fiecare data nume, mail si adresa site. Nu mi le salveaza 😦

    Apreciază

    1. Cum sa ma supar? iti multumesc tare mult pt feedback, din pacate, insa, cred ca sistemul meu de comentarii este de vina si nu stiu ce sa fac. Mi s-a mai spus asta. O sa incerc sa vad daca pot rezolva cumva.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.