Banii și fetele

Îmi plac jocurile, așa că i-am furat Cristinei ideea și vin azi să aberez despre aceste hârtii salvatoare de vieți, purtătoare de un filigran, compuse exclusiv din pastă de hârtie de bumbac, suferind un proces de purificare crescut; aceaste hârtii, fără clei, sunt unse cu gelatină, apoi uscate cu aer, înainte de a suferi o calandrare foarte puternică :))

Înainte să răspund la întrebările pe care mi le adresez singură, trebuie să vă povestesc despre o aventură din copilărie, legată de bani. Eram la bunici la țară și am fost trezită într-o dimineață de vocea-trompetă a unei prietene nerăbdătoare să îmi arate ceva. Am chemat-o la mine și am încercat să o ajut să care cutia de carton cu care venise și în care nu am aflat din prima ce era. După ce m-a ținut în suspans vreo zece minute, mi-a spus că ai ei i-au dat cutia respectivă în care se aflau 6000 de lei, să ne jucăm cât vrem apoi să îi ducă înapoi!! Am stat pe gânduri și, după ce mi-am dat seama că, de fapt, îi furase, am făcut pe proasta și i-am dat apă la moară. Așa ne-a prins pe noi seara, jucându-ne cu banii respectivi. La un moment dat ni s-a făcut poftă de dulciuri așa că am plecat la magazin, luând atât cât să nu putem duce. Întoarse la mine, am continuat joaca. Am încercat să ne facem o rochie din bancnotele respective, dar când ne distram mai tare, a apărut mama care a oprit, nervoasă, procesul de creație. Am stat pedepsite o săptămână în casă, timp în care eu mi-am tuns singură breton, de plictiseală. Partea proastă este că, după ce ne-am ispășit pedeapsa și ne-am reîntâlnit, prietena mea a fost atât de încântată de freza mea eșuată încât s-a tuns și ea. Și uite așa ea a mai fost pedepsidă încă o săptămână.

 

Și-acum, întrebări serioase despre bani:

Săptămâna trecută am cheltuit cel mai mult pe…

dantură.

Dacă aș câștiga mâine 10000 euro aș….

lua teren pentru casă. Este o dorință care sper să se îndeplinească la un moment dat. Mi se pare cel mai liniștit mod de trai.

Rețeta mea preferată dintre cele mai ieftine este…

pâinea dată prin ou (sau frigănelele – după cum se mai numește acest fel de mâncare în anumite zone ale țării). Îmi amintește de micul dejun al copilărie, este sățioasă și buună. Eu o mănânc fie așa simplă, fie adaug cașcaval, unt, roșii, mărar și/sau avocado.

Distracția mea preferată care nu implică cheltuieli este…

să le fac farse prietenilor sau să dorm. Ei preferă să dorm.

Voi considera săptămâna aceasta un succes pentru blogul meu dacă…

dacă fac ăștia de la Squarespace ceva în privința setărilor de la comentarii astfel încât să nu mai fiți nevoiți să completați datele din nou și din nou, dacă se promovează singur blogul (eu nu mă ocup deloc de asta) și dacă îmi lasă Dash Berlin comentarii.

Dacă ar fi să fac o cheltuială mare și nu neapărat necesară, aș…

Nu neapărat necesară, da? Mi-aș cumpăra Fl Studio și niște căști foarte performante să pot face muzică o mică perioadă, că după sigur mă plictisesc. A! și o geantă Moschino în care să își înfigă gheruțele Jessy chiar de la prima purtare (cum se întâmplă mereu). Stai! era să uit de o rochie Elie Saab pe care nu am unde să o îmbrac și o rochie Manoush în care să dorm.

Când eram copil visam să fiu …

Cântăreață de muzică trance, fotomodel (!! :)))) ) și designer. Am și avut câteva trupe cu care cântam în fața blocului, în timp ce repetițiile se desfășurau pe scară, spre groaza și disperarea vecinilor. Eu scriam versurile și inventam numele trupelor, dăăă. Să le zic? să nu le zic? hai că le zic:

  • Minunat 5 (eram 6 și uneori, când nu ne certam, chiar 7)
  • Senzatzya (2 fete)
  • K-librul 25 (2 fete)
  • Dj Stein & Delia H. Am dat de un țăcănit, printr-o prietenă comună și ne-am jucat și noi puțin că deh. Eu făceam haos, amestecam note de spart timpane iar el ordona totul astfel încât să fie ascultabilă muzica. Rain este prima noastră melodie. Recunosc că fără ajutorul domnului Stein – cum și-a dat singur numele de scenă – nu am fi ajuns la atât de mulți fani fără număr (2: eu fanul meu și el fanul lui :)) )

Acum…

visez din când în când la cai verzi pe pereți. Este o metodă de relaxare foarte eficientă în cazul meu. În rest mă bucur că mi-a terecut faza cu cântatul.

Dintre mere și pere, îmi plac…

fructele. Orice. Oricâte. Dimineața.

Dintre ghiocei și zambile îmi plac…

florile, dacă nu sunt chilărite într-un buchet. Iubesc lalelele galbene.

Banii sunt pentru mine…

ca o umbrelă pe care o am când este soare și îmi lipsește când plouă.

Sunt curioasă cum veți răspunde voi la aceste întrebări, fie pe blogul vostru, fie aici, în comentarii.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

10 comentarii

  1. M-a amuzat super tare istorisirea de la inceput. Cat despre chestionarul despre bani, pe care l-am completat si eu zilele trecute si pe care inca il tin la drafts :)), mi-a placut cel mai mult si mai mult partea despre cheltuieli nu neaparat necesare. Eu cred ca am scris silicoane :)))).

    Apreciat de 1 persoană

  2. Chiar m-a amuzat articolul tau. Cred ca toate ne-am jucat in copilarie de-a vedetele. Daca aveam voce, cu siguranta ajungeam si vedeta, pentru ca pe atunci aveam si tupeu. Treptat l-am pierdut pe drum. :)) Eu inca mai visez ca merg pe strada, ma loveste o caramida in cap si ajung sa castig X Factor datorita talentului scos la suprafata de amarata aia de caramida! :)))

    Apreciază

  3. vaaai, ce m-a distrat aventura voastra din copilarie! Rochie din bani? de unde a gasit copila cutia aia cu bani?
    Raspunsuri la intrebarile tale:-sapt trecuta am platit petrecerea fetei: 11 copii la cinema:) si un tort mirobolant ciocolatos-daca as castiga 10 mii euro i-as dona. Nu sunt bani muncit cinstit si nu pot sa profit in folosul meu asa ca probabil as ajuta fie o scoala de la tara sa isi faca toaleta si sa nu mai fie copiii la groapa in curte, sau incaltaminte la toti copilasii de la tara din cazurile mele umanitare etc.-cheltuiala mare is nu neaparat necesara? un aprt in Tenerife :D-distractii gratis: seri cu prietenii, plimbari, bicicleala, jogging, citit, lenevit, gradinarit etc-nu mai tin minte ce visam in copilarie. Dar sigur am vrut mutle si m-am schibat de la una la alta
    Pentru bine banii sunt o unealta, un mod in care imi cumpar si vand serviciile, imi construiesc calea etc.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ai ei vindeau legume, aveau o gradina imensa si plecau la vanzare aproape tot anul. Banii ii strangeau in cutie si ii tineau in casa, nu se punea problema de pus in banca. In zona aia nici nu erau banci.
      Sa inteleg ca a fost ziua ei?! La multi ani cu sanatate si multa iubire!
      La faza cu castigatul banilor nemunciti sunt de acord. Eu nici nu m-am gandit ca i-as castiga necinstit. De obicei spun ca am castigat niste bani atunci cand incasez plata pe un proiect la care am lucrat. Bine punctat. Eu, de exemplu, nu sunt de acord sa joc la loto.
      Ia un apartament mai mare sa vin si eu in vizita :))Imi place cum gandesti 😉

      Apreciat de 1 persoană

  4. m-a relaxat maxim articolul tau. Multumesc si pentru ca m-ai mentionat. Ma bucur ca ai preluat leapsa. Acum ceva ani nu-mi placeau seriile astea de articole, dar uite ca ele ne ajuta sa ne descoperim mai bine unele pe altele. Am retinut ca remarca mea referitoare la sistemul de comentarii se transforma intr-un stres pentru tine. Sa nu ma bati. Si sa stii ca, e ceva bun in faptul ca nu te-ai facut fotomodel: poti manca friganele in voie 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.