Ce este important pentru tine?

Trăim într-o lume care a reușit să ne inducă ideea că lucrurile importante din viața noastră au o formă materială, că totul se învârte in jurul banilor și a obiectelor pe care le posedăm. E drept, fără bani nu poți face mare lucru și este firesc să vrem să trăim cel puțin decent, dar, oare, partea aceasta materială să fie singura sursă care ne poate aduce împlinirea?

Fiecare, în parte, acordăm prioritate obiectelor sau evenimentelor care ne pot împlini nevoile: poate pentru săteanul muncitor este importantă ploaia care să îi ude grădina, pentru bătrânul care vinde flori la colțul străzii sunt importanți banii, pentru un student este importantă nota de la examen, pentru omul bolnav este importantă sănătatea.

Bucuria de a trăi cu tot cu încercările vieții este cel mai mare act de recunoștință față de Creator. O plimbare prin parcul parfumat de florile primăverii, concertul păsărilor abia sosite pe meleaguri, sau o cană cu ceai fierbinte și aromat, contribuie ușor, ușor, la dezvoltarea conștiinței noastre. Bucuria de a trăi vine din simplitatea lucrurilor.

 

 

 

10 comentarii

 1. We’re on the same page! 🙂 Cred ca ti-am comentat la acel tag ca sunt depasita de problematica banilor. M-am lamurit acum datorita unor interviuri cu Michael Beckwith si acum totul e clar. Pont: cauta in YouTube interviul dat de el lui David Laroche. Senzatie!

  Apreciază

 2. eh, uite aici ne batem cap in cap. E clar ca banul face si desface si fara el nu se poate. Da, poti sa muncesti mai putin ca sa iti faci timp de relaxare si plimbari, dar cat de relaxant o sa fie sa te gandesti tot timpul ca factura la lumina e neplatita de 2 luni?

  Apreciază

  1. Nu, nu, cu tine nu m-as bate niciodata 🙂 Sunt de acord ca nu faci nimic fara bani, dar cred ca problemele se pot rezolva (sau nu) indiferent de cat de calm sau stresat esti. Cred ca toti trecem prin perioade grele din punct de vedere financiar. Daca te stresezi adaugi o problema in plus. Nu stresul este cel care iti plateste factura la lumina, ba din contra, prea mult stres te poate duce mai des pe la medic. Stiu, e greu, nici eu nu reusesc asta de fiecare data, dar usor, usor, incerc sa ma detasez de probleme. Le constientizez si le caut rezolvarea plimbandu-ma prin parc in loc sa nu dorm noaptea.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.