Unde se mănâncă bine în Timișoara?

Dacă ești în trecere prin frumosul nostru oraș de frunce sau locuiești aici dar nu mai ai idei unde ai putea înfuleca ceva apetisant, am câteva recomandări pentru tine. Țin cont în lista mea și de informațiile primite de la oameni de încredere referitoare la ce se întâmplă prin bucătării.

Restaurant Belvedere

Belvedere e probabil cel mai îndrăzneţ şi rafinat restaurant din centrul oraşului. Locul pe care să-l vezi şi unde să fii văzut. Se află în incinta Hotelului Timișoara și oferă un meniu delicios cu rețete internaționale. Costurile sunt destul de mari, dar din când în când meriți un răsfăț.

Restaurant Biofresh

Este locul preferant de întâlnire al vegetarienilor și al veganilor. Cu un buget mediu mănânci sănătos (nu folosesc prăjeli) și delicios. Recomand cartofii dulci umpluți, supa de roșii (gătită), hummus cu salsa de roșii, chiftele vegetariene, paste (de orez) cu roșii uscate și sos pesto, sosul lor de maioneză și gata, că scriu tot meniul.

Lamia

Din nou un local vegetarian. Totul este preparat pe loc, din ingrediente proaspete, atent selectate, acesta fiind și motivul pentru care ai de așteptat destul de mult în comparație cu alte restaurante. Dar nu-i nimic, atmosfera e faină, relaxantă și personalul tare amabil. Recomand meniul zilei.

Wake Up pub

În centrul orașului, în Clădirea Modex, pub-ul Wake Up se distinge printr-un ambient călduros și o gamă foarte diversificată de rețete pregătite într-o manieră originală. Cu specific internațional, mâncarea pregătită de către bucătarii noștri experimentați satisface și cele mai exigente gusturi. De la pizza la burgeri sau supe, de la meniul zilei (delicios) la deserturi, totul este pregătit cu mare atenție la detalii.

Restaurant Urban

La Urban găsești multe rețete internaționale, de la burgeri la pește, de la pui la mâncare vegetariană, inclusiv mâncare de post (în perioada cu posturi mari). Ce m-a impresionat la ei a fost faptul că nu fac rabat de calitatea ingredientelor (i-am pândit când aduceau marfa :>)

Jack’s Bistro

Deși nu au o varietate mare de rețete, atât meniul zilei cât și celelalte preparate sunt extrem de gustoase. Unde mai pui că personalul este fooarte amabil și că găsești și câteva variante de mâncare pentru vegetarieni.

Suppa Bar

Dacă vrei să mănânci o supă bună și consistentă, Suppa Bar este locul ideal. Un concept unic în oraș, care oferă atât variante de supe vegetariene cât și supe cu specific italian, pescăresc, asiatic și românesc.

Fresh Kebab

După cum îi spune și numele, Fresh Kebab oferă alternativa sănătoasă la fast food. Cu specific turcesc, meniul de la Fresh Kebab oferă opțiuni inclusiv vegetarienilor. Nu au cartofi prăjiți.

Flora

La Restaurantul Flora nu doar că mâncarea este bună, dar ai parte și de un peisaj de poveste, cu lac și lebede. Într-o atmosfera intimă și selectă, ești invitat alături de prieteni,familie,colegi să deguști preparatele bucătăriei românești,dar și internaționale și să petreci timp de calitate,departe de orice grijă cotidiană.

Casa Del Sole

Restaurantul pensiunii de lux Casa del Sole (unde a fost cazată  Shakira când a venit pe la mine în vizită să vadă ce mai fac 🙂 oferă o varietate de feluri de mâncare românești și internaționale, dar nu și ce i-au gătit Shakirei.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

12 comentarii

  1. Buna! Vin prima data aici, de la "o femeie" de pe blog. Mi-ar fi prins bine articolul cind am mers in vizita la Timisoara acum 3 ani. Ca atunci am mincat la un restaurant (sa fi fost Casa cu Flori?…urcai undeva sus pe o terasa) foarte prost, tin minte ca am intrebat chelnerita din ce ciuperci e supa lor, si mi-a raspuns ca e supa din plic, imbunatatita de ei cu smintina 😦 Apoi la Casa Bunicii a fost bine, dar n-am mincat multe ca sa ne dam seama.Si am fost foarte, dar foarte dezamagita ca nu mai exista cofetaria Violeta de pe vremea copilariei mele. Acum vad de la tine ca Flora a ramas si e restaurant, si ala era unul din amintirile copilariei mele….

    Apreciază

    1. Bun venit! :* Da, Casa cu Flori se numeste. Desi era un restaurant renumit pe vremuri, lucrurile se mai strica. Ultima data cand am mancat la ei a fost bun, dar nu sufcient cat sa mai merg sau sa recomand. Asta cu supa la plic este valabila pentru foarte multe localuri. Atunci cand mergi la un restaurant cu foarte multe feluri de mancare si mai sunt gata si in timp scurt (gen 20-30 de minute) sa nu te astept ca mancarea sa fie proaspata sau preparata pe loc. Decat sa mananc mancare congelata de nu stiu cand mai bine merg undeva unde stiu ca se prepara pe loc, chiar daca trebuie sa astept 60 de minute 🙂
      Casa Bunicii de asemenea s-a stricat…adica odata e ok, odata nu, de Violeta nu stiu, sunt in Timisoara de 10 ani. Flora se stricase la un moment dat dar si-au revenit 🙂

      Apreciază

  2. Esti norocoasa ca locuiesti intr-un oras mare si frumos precum Timisoara. Nu am ajuns niciodata acolo, dar mi-ar placea sa-l vizitez. Te invidiez putin pentru ca esti atat de aproape de granita. 😀

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.