Cum să ieși din rutină și să îți urmezi visele?

Suntem niște roboței însuflețiți. Muncim pentru a ne plăti facturile, pentru a mânca și pentru a avea unde să dormim. O luăm de la capăt, zi de zi, într-un mod mecanic, fără să ne întrebăm ce vrem cu adevărat să facem pentru noi, nu pentru ceilalți. Nu îndrăznim să visăm la mai mult, societatea ne spune că doar copiii visează. Societatea ne spune că scopul vieții noastre este un job stabil.

Dacă gândești în perspectivă vei observa că jobul nu este scopul principal al vieții tale. Suntem aici pe ceas, fizic nu trăim veșnic și dacă ne focusăm atenția doar pe ce vrea societatea să facă din noi, nu ne vom simți niciodată împliniți.

Scapă de lucrurile inutile. Nu ai nevoie de 100 de tricouri, nici măcar de 50. Nu ai nevoie să cumperi prea multe așa cum te îndeamnă la televizor. Apropo de televizor, este mama minciunilor. Renunță la el sau uită-te la ceva folositor. Știrile nu sunt ceea ce par. Lucrurile inutile te incarcă și nu te ajută să gândești limpede.

Acționează inteligent! Nu presupune că nu există altă cale decât ceea ce faci în prezent. Nu te complace în situație. Caută alternative la rutina ta. Analizează ce vrei cu adevărat să faci, nu ceea ce îți dorești. A vrea și a dori sunt lucruri diferite. Animalele nu au voință proprie. Noi, oamenii, da! Citește, documentează-te și caută soluții.

Întreabă-te ce vrei să faci, vezi dacă visul tău este de fapt ceea ce trebuie să fie pentru împlinirea ta și decide dacă e mai bine pentru tine și pentru cei din jur să îl urmezi.

Fii realist! Nu este suficient să ai idei grozave. O mulțime de oameni au idei grozave. Problema este că prea multe idei grozave se anulează reciproc.

Acționează, nu visa prea mult. Dacă îți urmezi visul vei avea parte de experiențe pe care nu le-ai crezut niciodată posibile. Când ne urmăm un vis, suntem conectați la voia inimii noastre.

Pe tine ce te împiedică să îți urmezi visul/ visele? Ce vise ai?

12 comentarii

  1. ieri pe drum mi-am mai dat seama de ceva: eu am salvat f. mult timp cand am inceput sa fac meniul si sa merg o singura data la cumparaturi. Practic imi lua 2-3 ore mersul la supermarket (cu imbracat, dezbracat, cautat pe raft si pus in cos, coada la casa, despachetat, aruncat pungile si ambalajele ). Dintr-o data am gasit timp extra!Am incercat sa merg o singura data pt 2 sapt. la cumparaturi dar e complicat, merge doar iarna, si mi-a iesit de 1-2 ori pe an si atat.

    Apreciază

  2. Si eu cred ca daca ne pierdem in lucrurile de zi cu zi cand ne pierdem cu prea multe (machiaje prea multe, haine prea multe, lucruri prea multe in bucatarie, casa prea mare, prea multe masini, prea multi bani hahahaha). De ex. de cand m-am mutat la aprt. mai mare (de la 67mp2 la 86mp2) imi ia mai mult timp curatenia!La haine am tot scris: am 2 rafturi pt mine si imi ajunge. Ba chiar am prea multe fuste, ca port vreo 2 care imi sunt super dragi, dar nu pot renunta la celelalte ca nu reusesc sa aleg.

    Apreciază

  3. apropo de tricouri. Acum cativa ani, nu mi-e rusine sa spun ca nu le aveam. Aveam 2-3 si le purtam doar pe alea. Acum avem din belsug haine, dar tot de 2-3 am prins drag si restul zac in sifonier. So, sunt de acord cu tine 100%.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.