8 lucruri simple pe care le fac oamenii fericiți

„Este foarte simplu să fii fericit, dar este foarte greu să fii simplu.” — Rabindranath Tagore

Cred că în viață putem alege dacă vrem să fim fericiți sau nu. Fericirea depinde doar de acțiunile noastre, nicidecum de conturile din bancă sau de kilogramele în minus. Oamenii fericiți privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă și procedează astfel:

 1. Renunță la toate lucrurile inutile. Ca să fii fericit cu adevărat îți trebuie puține lucruri. Ne legăm prea mult de lumea materială și orice pierdere în acest sens nu face altceva decât să ne tulbure viața. Și aici vreau să fac o mică paranteză și să îți povestesc cât sunt de încântată de faptul că în weekend mi-am făcut curaj și am aruncat și donat absolut toate lucrurile pe care nu le foloseam, de la haine până la vase și alte obiecte inutile (mie). Ce am câștigat? muult spațiu, o stare de relaxare pe care nu am mai simțit-o de foarte mult timp și chef de viață (m-am trezit la ora 6:00 plină de energie).
 2. Sunt recunoscători pentru ceea ce au. Ți-am mai povestit aici despre oamenii greu încercați de soartă care mi-au dat o lecție de viață dificil de uitat. Atunci când apreciezi ceea ce ai, asta dă valoare vieții tale și te face fericit. Nu suntem mai fericiți atunci când cumpărăm mai mult, ci, pot să spun că în unele situații suntem mai fraieri, asta pentru că îi lăsăm pe producători să se îmbogățească de pe urma noastră. Dacă stai bine să te gândești, nu este nicio diferență între gelul de duș și săpunul lichid (îți spun eu, citește ingredientele). Cu toate astea, cred că în 90% din băi, ambele produse sunt pe raft. Și recunosc! momentan folosesc vreo 7 geluri de duș, ceea ce nu este deloc ok, nici pentru piele nici pentru buget.
 3. Sunt credincioși. Oamenii spirituali recunosc că nu sunt buricul Pământului și cred cu tărie că nu ei sunt cei mai puternici din Univers. Se conectează la sursa întregii creații, iubesc, respectă și apreciază tot ce există. Rugăciunea are puteri miraculoase, am trăit-o pe pielea mea, am văzut efectele ei pe parcursul anilor. O să îți povestesc într-un articol viitor despre niște cazuri incredibile.
 4. Nu se compară cu alții. Dacă suntem mai buni decât persoana cu care ne comparăm, asta ne poate da o stare de superioritate, lucru care nu are nicio treabă cu fericirea. Dacă ne comparăm cu cineva mai sus decât noi, vom deveni anxioși, nemulțumiți și nu vom mai aprecia adevărata noastră valoare.
 5. Au grijă de sănătatea lor. Asta presupune vizite periodice la medic pentru un consult de rutină, somn suficient, hrană corespunzătoare și cu alimente de calitate, mișcare multă, clipe de relaxare și gestionarea stresului.
 6. Acceptă că eșecul face parte din progres. A greși nu înseamnă eșec, ci experiență. Faptul că nu acționăm de teamă, ne ține pe loc. Trebuie să crezi în capabilitatea ta de a-ți atinge obiectivele, toți putem asta.
 7. Îi ajută necondiționat pe ceilalți. Oamenii fericiți iubesc să facă fapte bune. Modul lor de viață se bazează pe empatie și de aceea ”sunt mai fericiți când dăruiesc decât atunci când primesc”.
 8. Iartă. Oamenii fericiți nu se agață de resentimente, conștientizând că acestea le degradează starea interioară. Ei au puterea de a lăsa trecutul pentru a se bucura de prezent. A ierta nu înseamnă neapărat să accepți persoana care te-a nedreptățit, ci să accepți situația petrecută, să o iei ca atare fără să te gândești cum ar fi fost dacă s-ar fi petrecut altfel.
„În fiecare minut de furie pierzi 60 de secunde de fericire.” — Ralph Waldo Emerson

Pe tine ce te face fericit/ă?

10 gânduri despre „8 lucruri simple pe care le fac oamenii fericiți

 1. Acum reincep sa imi aduc aminte cum e sa traiesti fiecare zi cu randul, in care sa te bucuri ca ai reusit sa iti satisfaci nevoile elementare fara a te gandi la ce o fi maine. Uitasem cum e. In sfarsit am timp sa imi aduc aminte, ca in rest ma regasesc in mare parte in cele scrise de tine, prezente dealtfel si intr’o pledoarie de’a mea mai veche pe care am scris’o undeva pe aici. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Fain spus!
  Te invidiez ca te-ai descotorosit de lucruri, eu mai am mult de lucru la capitolul asta.
  Am in bloc in Romania o vecina de 92 ani, vesnic cu zimbetul pe buze si rizind, activa si plina de viata. Am aflat ca e penticostala, ma intrebam daca nu de la asta i se trage si mare parte a atitudinii pozitive pe care o are, asta legat de ce spui de credinta.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Fa-ti curaj si renunta la lucrurile pe care nu le folosesti. Gandeste-te, ai trait atat timp cu ele fara sa le folosesti, vei trai la fel de bine si fara ele. Pe de alta parte poate cunosti oameni care chiar au nevoie de lucrurile tale si daca le donezi poate iti va fi mai usor sa incepi sa iti cureti casa si viata. Da, credinta (indiferent de religie) te face fericit.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s