Farfurii și tacâmuri comestibile

plate mat with plate fork and knife

Am văzut zilele astea pe net o chestie foarte faină. Au apărut și la noi în România farfuriile și tacâmurile eco. Sunt realizate din tărâțe de grâu și sunt comestibile dacă nu ai altceva de ronțăit.

Inventatorul tacâmurilor comestibile este Jerzy Wysocki, care, în 1990 a început primul proces de producție. În momentul de față cei de la Biotrem produc o gamă foarte largă de veselă biodegradabilă și, din câte am înțeles, costă doar un leu bucata.

Răscolind internetul am găstit și variante de farfurii eco din trestie de zahăr de exemplu. Nu au aspectul celor prezentate mai sus, dar sunt și mai ieftine: 50 de bucăți cu 30 de lei. Deci se găsesc cam peste tot.

Mă gândesc serios să îmi dau o comandă, nu știu, oriunde, doar ca să văd dacă nu cumva ies mai bine așa din punct de vedere financiar. Unde mai pui că scap de spălatul vaselor, activitatea care îmi displace cel mai mult! Apoi, nu o să mai folosesc atât de multă apă, mai fac economie la gaz și curent – având în vedere că apa caldă o am de la centrală. Plus mai mult timp de citit, jucat Sims sau lenevit și mai puțini bani pe detergentul de vase. Am făcut o listă cu câteva magazine online care vând veselă biodegradabilă:

Tu ai folosit vreodată astfel de farfurii? dacă da, crezi că sunt mai rentabile? dacă nu, ai de gând să folosești?

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

21 de comentarii

  1. Ce tare! Nu stiam de ele, vazusem doar prezentari ale farfuriilor comestibile din frunze de banana- cred (ceva comestibil).

    Mie perspma; se pare o idee nemaipomenita. Dupa cum stii sunt interesata de reciclare si biodegradare, si am organizat o iesire gratareasca unde m-a durut sufletul cu rulajul de plastice…..
    Din experienta lazii de compost, taratzea se composteaza in cam 2 luni, in mediu umed. Apoi graul creste in cateva luni, nu e ca un copac ce are nevoie X ani si apoi taiat…. De aceea sunt convinsa ca e o solutie minunata, nu e cea mai buna dar cammon e o solutie imediata pentru mizeriile din romania, buna pentru ca dupa un sezon umed toate vor disparea. Dar ca sa fiu carcotasa si sa gasesc defecte solutiei asteia, as zice ca vor fi mai multi soareci sa roada la taratzea asta 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. Si eu zic ca sunt ok daca iesi la gratar undeva. Mai ales pentru cei nesimtiti care prefera sa isi arunce gunoaiele in loc sa le adune. Farfuriile astea am inteles ca intr-o luna gata. Eu mi-as lua si asa in casa, pentru cand imi e lene sa spal vase 😀

      Apreciază

  2. Mi-am salvat articolul tau la bookmarks, ca sa stiu de unde sa comand farfuriile. Eu am mai cumparat pana acum farfurii biodegradabile, din carton, unele chiar cu modele imprimate pe ele (Hello Kitty, Elsa, d’astea). N-am facut asta pentru ca urasc sa spal vase, ci pentru ca sunt momente in care timpul e esential, asa ca mananc repede intr-o astfel de farfurie, apoi o arunc si in maxim 2 minute deja plec de acasa. Timpul chiar e o resursa pe care simt ca trebuie sa o valorificam mai mult.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Foarte buna ideea, n-am mai auzit pana acum de farfurii biodegradabile. 🙂 De le-ar lua romanii la gratare ca sa nu mai faca mizerie pe unde se duc, tare bine-ar fi, dar pun pariu ca ei tot de plastic stiu sa cumpere…. din pacate!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Si acum sa incercam sa intelegem ceva:

      – e mai ok sa arunce de astea, decat de alea de plastic, in loc sa invete sa aiba cu ei o plasa in care sa adune si sa ia cu ei gunoiul inainte de a pleca?!

      Cat de biodegradabila ar fi, problema asta nu se rezolva; mizeria e mizerie de oricare ar fi,in vremea in care bunul simt nu ar trebui sa fie biodegradabil!

      Apreciază

        1. Ei, cu aia nu rezolvi nici cu farfuriile astea cat de ecologice ar fi, ia ca exemplul banalele servetele (nu cele umede) … ai vazut in cat timp se degradeaza un asemenea servetel banal de hartie si cum arata o zona infestata cu ele? Daca nu, fa o vizita la marginea oricarei liziere sa te convingi. 😀

          Apreciază

  4. Partea cea mai buna la farfuriile astea e ca daca nu ai altceva de mancare prin casa si te nimeresti cu niste unii pe cap, le poti servi pe post de fel principal, eventual le mai pui un ceai langa ele sa le alunece mai usor pe gat! :)))

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.