Ce branduri și produse bio românești recomand pentru îngrijirea pielii

După cum probabil știi, sunt adepta unui stil de viață sănătos și încerc pe cât posibil să consum alimente de calitate, curate, dar și să am grijă de pielea mea în mod natural. Primele pe listă sunt produsele românești pentru că eu cred pe bune în calitatea lor, nu pentru că aș face parte din ”gașca de hipsteri”, măi Mălin 🙂 De aceea, m-am gândit, în urma întrebărilor voastre, să fac o listă cu brandurile și produsele românești pe care le recomand pentru îngrijirea pielii.

Apimond

apimond

Apimond s-a înființat în 1992 iar azi produc, pe lângă gama largă de specialități și diverse sortimente de miere, cosmetice bio pe bază de ingrediente apicole. Produsele Apimond pe care le-am folosit până acum și care la mine au funcționat sunt:

Șamponul împotriva mătreții cu propolis – Deși nu am probleme cu mătreața am cumpărat acest șampon în grabă, fără să citesc eticheta. Persoanele cărora le-am recomandat șamponul acesta au scăpat de mătreață. Referitor la experiența mea, încă după prima spălare părul îmi strălucea atât de tare de zici că ieșisem de la salon! A devenit șamponul meu preferat, însă, după luni întregi de utilizare, a ajuns să îmi îngrașă pletele. Poate și pentru că nu este potrivit tipului meu de scalp… De aceea am decis să mai alternez, însă o nu o să renunț la el.

Crema nutritivă cu ulei de măsline și avocado – la 30 de zile după ce am început să folosesc această cremă, tenul meu (mixt, uneori gras) arăta impecabil. Îmi place și recipientul din sticlă.

Săpun lichid extrablând cu lapte de capră și miere.  Mi-a plăcut săpunul pentru că nu usucă pielea și nu sunt nevoită să mă dau cu 7 tone de cremă de mâni. Mirosul este, de asemenea, foarte plăcut.

Produsele Apimond se găsesc în unele magazine naturiste sau pe siteul lor.

ATENȚIE! Unele produse Apimond conțin venin de albine. Mare grijă cei alergici !Recomand citirea cu ateție a ingredientelor.

Nera Plant

nera

În 2009 măicuțele de la Mănăstirea Nera au pus bazele acestui brand din dorința de a ajuta oamenii să fie mai sănătoși prin folosirea unor produse realizate după rețete străvechi.

Cremă nera plant cu tătăneasă – e foarte bună atât pentru coșuri cât și pentru răni greu vindecabile.

Săpunurile lichide – oricare dintre ele. Îmi place mult senzația de piele curată, care scârțăie. Cred că dezinfectează mai bine decât multe săpunuri din comerț.

Eu cumpăr produsele Nera din magazinele naturiste, dar se pot comanda și de pe site. Am auzit că la orice comadă pe site, măicuțele trimit și o surpriză.

Herbaris

hebaris

Cei de la Herbaris mi-au trimis acum ceva timp niște produse. De unele m-am îndrăgostit iremediabil și, după ce le termin, o să le cumpăr. Este vorba despre:

Parfumul solid Florans –  Miroase a violete, vețiver, cedru, citrice. Miroase a proaspăt, a curat și a veselie. Nu mai spun nimic despre ambalaj, care este foarte fain și ușor de purtat în geantă.

Caseta Domniței și Caseta Cavalerului – idei de cadouri inedite. Pe lângă minunățiile pe care le conțin, cutiuțele sunt mai mult decât frumoase și se pot refolosi. Eu îmi țin rujurile în ele 😊

Cutiuța cu unt de cacao și de cocos (lipsește de pe site) – Este crema mea de noapte. Deși am tenul mixt-gras vara și mixt-uscat iarna, amestecul acesta de unturi se comportă minunat în ambele sezoane.

Săpunul  exfoliant cu cafea – e bun pentru ten, e bun pentru corp dar e periculos pentru pofticioși.

Produsele Herbaris nu sunt testate pe animale, iar acesta este, pentru mine, un argument în plus să cumpăr de la ei.

Vivanatura

vivanatura.jpg

Cei de la Vivanatura sunt renumiți pentru produsele lor cu ingrediente naturale într-un procent de 98% și de 100%. Produsele nu conțin parabeni, sunt presate la rece și sunt realizate printr-o tehologie unică în România. Produsele mele prefarate sunt:

Crema de corp cu portocale dulci – hidratează foarte bine, intră relativ repede în piele și miroase frumos, surprinzător pentru o cremă cu ingrediente naturale.

Crema demachiantă – șterge bine impuritățile de pe ten, machiajul, are ingrediente naturale și nu costă mult.

Crema de fata cu aur si argint – luminează tenul.

Favisan

favisan

În urmă cu 35 de ani, ca absolventă a Facultăţii de Inginerie Chimică din Timişoara, VIRGINIA FAUR a deschis o poartă strâmtă şi a intrat în lumea inventatorilor.
A brevetat un unguent antireumatic, ca ajutor al Naturii pentru omul suferind. Era primul pas pe un drum ce avea să-i deschidă perspective nebănuite.

Gel igienă intimă – il cumpăr pentru ingredientele naturale. Nu are miros puternic.

Deodorant roll-on cu alge, aloe și echinacea – singurul deodorant din ingrediente naturale care protejază pe bune împoriva transpirației. Miroase a curat, a proaspăt și nu e testat pe animale. Partea prostă este că rotița se blochează destul de ușor și dacă îți sare țandăra din orice, asta o să te enerveze la culme. Le-am scris la un moment dat un mail în care i-am rugat să rezolve această problemă dar nu m-a băgat nimeni în seamă. Sincer îți spun, este un produs foarte bun, dar trebuie regândit recipientul.

Întăritor de unghii – o să încep cu partea negativă și o să îți spun că în câteva ore sare de pe unghii. Ce mă face, totuși, să îl recomand, este faptul că am văzut rezultate.

Cremă nutritivă cu 19 plante – o foarte bună bază de mahiaj și o foarte bună cremă pentru anotimpul cald.

Cremă puternic hidratantă – deși este recomandată pentru tenul uscat, în timpul iernii o folosesc destul de des.

Ceta Sibiu

ceta

Pe cei de la Ceta i-am descoperit prin intermediul unei reviste care oferea cadou la achiziționarea ei o cremă de gălbenele. Cea mai bună cremă de gălbenele pe care am încercat-o. Așadar, recomand:

Crema de gălbenele – nu aș fi crezut că e vreo diferență între cremele de gălbenele până când nu am descoperit-o pe aceasta. Mi-a vindecat răni, mi-a vindecat buzele crăpate, mi-a reparat călcâiele, mi-a hidratat tenul și miroase frumos.

Cremă de față cu extract de gălbenele și fosfolipide – hidratează foaarte bine, intră în piele în câteva secunde, are o formulă non-grasă, este o foarte bună bază de machiaj și lasă un ten luminos.

Cosmetic Plant

Produsele Cosmetic Plant le-am descoperit la începutul facultății și nu îmi lipsesc nici acum de pe măsuța de toaletă. Cremele de față și de corp sunt preferatele mele.

Crema decorp cu lapte și miere – pe lângă faptul că are ingrediente naturale în proporție de 93% mie îmi place si mirosul, dar și faptul că hidratează foarte bine.

BIOLIV antiaging – îmi place textura fină pe care o lasă tenului meu, îmi place că o pot folosi ca bază de machiaj și, evident, îmi plac ingredientele. Nu știu ce să spun despre atenuarea ridurilor pentru că nu am (încă), o folosesc preventiv și pentru că îmi place hidratarea pe care o oferă.

Crema de mâini anti-îmbătrânire – pentru că mă spăl foarte des pe mâini pielea mea este destul de uscată. Aceasta este printre puținele creme care îmi poate oferi hidratarea de care am nevoie.

Evident că acestea nu sunt singurele produse de îngrijire pe care le folosesc, însă sunt cele mai curate din punct de vedere al ingredientelor și sunt preferatele mele. Aștept cu nerăbdare recomandări de branduri și produse românești. Mulțumesc! 🙂


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

31 de comentarii

  1. Folosesc o crema de fata hidratanta de la Phenalex, contine apa termala din Baile Felix, uleiuri vegetale, vitamina A si E si mai are o substanta AntioxiVita care este un antioxidant puternic, extras din sâmburi si pielite de struguri. Este super buna crema. Am descoperit-o pe un magazin online ( https://rfresh.ro/ )

    Apreciat de 1 persoană

  2. Imi plac produsele romanesti, insa nu ma inteleg asa de bine cu produsele astea naturale…nu pot sa trec peste aromele, mirosuri…si unele nu fac spuma, cum imi place mie.
    Da, stiu, sunt mai sanatoase si ingredientele mai bune, dar nah…nu le pot suporta pe toate.

    Apreciază

    1. Ambele, insa despre Mario Badescu nu stiu sigur daca sunt bio sau nu..Am folosit acum cativa ani o crema pentru ochi si un gel de curatare pentru ten. Mi-au placut enorm dar nu stiu daca se incadreaza incategoria prezentata mai sus.

      Apreciază

  3. Urmeaza sa scriu si eu un articol despre cosmetice naturale, insa nu romanesti, ci din Anglia. Le-am tot folosit vreo 2 luni de zile si acum urmeaza sa-mi spun parerile. Din cele mentionate de tine, doar pe cele de la Vivanatura le-am incercat, de fapt, am incercat-o, pentru ca e vorba despre o singura crema. 🙂

    Sa stii ca mi-au furat privirea imaginile tale, imi place mult de tot cum le-ai „customizat”. 😀

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.