Alfel de cadouri pentru Crăciun și Sărbători

Crăciunul este cel mai adevărat Crăciun atunci când îl sărbătorim dând lumina iubirii celor care au cea mai mare nevoie. ( Ruth Carter Stapleton)

Nu am încetat niciodată să cred în Moș Crăciun. Când am aflat în copilărie că nu un bătrânel cu barbă albă îmi lăsa cadourile sub brad ci ai mei, nu am putut decât să mă bucur. De ce? pentru că în sfârșit mă simțeam liberă să pot face daruri tuturor, după posibilități. Că eu puteam să fiu Moș Crăciun pentru alții. Tot atunci am înțeles că Sărbătorile de iarnă nu sunt doar un prilej de a cumpăra cadouri pentru prieteni sau familie, ci de a face fapte bune. Daa, știu, nu doar de Sărbători….dar și de Sărbători. Așa că am făcut o listă cu altfel de cadouri de Sărbători pe care oricine le poate face:

  • Haine, hrană și jucării pentru oamenii mai puțin norocoși: 24992262_384236171996590_31471762_n
  • Oferă-le bătrânilor uitați de familii o seară magică de colinde alături de o îmbrățișare.
  • Adoptă un animăluț.
  • Adoptă un copil. Pentru el, o familie este singura dorință. Știu că este greu la noi cu actele și toate alea, dar și ei merită să fie iubiți.
  • Gătește ceva bun pentru un om al străzii sau mergi cu el și cumpără-i ceva de mâncare.
  • Cumpără-i bunicuței care vinde flori la colț toate buchetele pe care le are de vânzare.
  • Ador copiii! dacă și tu îi adori poți face donații aici.
  • Donează cei 2% și ajută copiii și bătrânii din centre.
  • Sprijină măcar cu o vobă bună mamele singure.
  • Donează pentru Diana. Postarea am văzut-o la unul dintre cei mai renumiți medici din Timișoara, deci îl cred pe cuvânt că acesta este un caz real.
  • Donează-ți toate hainele și obiectele din casă (în stare bună) pe care nu le-ai purtat sau folosit de un an.
  • Donează sânge.
  • Împarte cu alții din puținul tău.
  • Donează cărți.
  • Ajută un vecin în vârstă care a rămas singur să aibă sărbători mai frumoase. Te poți oferi să îi faci cumpărăturile sau îi poți dărui chiar tu un coș cu bunătăți.
  • Pe asta nu știu cum să o dau ca să nu sune că-s eu ușă de biserică…Prin clasa a8a aveam un coleg de școală tare sărac așa că ne-am gândit mai mulți copii să strângem bani pe o perioadă mai îndelungată. În preajma Sărbătorilor i-am bătut la ușă și am fugit lăsând un plic cu bani și o scrisoare (nu ne-am dat numele ci am încercat să îi convingem să accepte banii). Poți face asta, sau poți strecura niște bănuți în geanta/plasa unui bătrânel sărac (aici atentie sa nu te vada cineva ca sigur interpretează greșit 🙂

Dacă îți vin și alte idei de a-i ajuta pe ceilalți te rog să îmi lași un comentariu.


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

13 comentarii

  1. Asta inseamna Craciun. Nu cheltuieli mari si goana dupa pantofii si gadget-ul si bijuteria caer a ajunge pe locul 5-10 in casa.
    Mi se pare minunat ideea de a redirecta 2% din impozit catre o asociatie. Banii aia ajung pe tot parcursul anului, copiii nevoiasi au nevoie de mancare tot anul, nu doar de Craciun. Si profit de asta sa va propun o asociatie Dreptul la viata Huedin si pe facebook au grupul: Craciunei si Craciunite. Ce fac ei? contra unei sume lunare (20 lei) o profesoara (si nu doar ea) se duc la 48 de copii, luna de luna, acopera caiete, ghiozdan, incaltaminte, si ceva mancare, ajutor medical, toate astea permit sa nu abandoneze scoala!!!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Sa stii ca eu am intrebat la noi la biserica de ce nu se face o astfel de strangere de produse pentru nevoiasi si mi s-a spus ca nu cred ca e nevoie de ele. Cam ciudat pentru ca vad mai mereu 2 femei cu copii bolnavi, imbracate ca vai de ele si pana acum mi-a fost rusine sa intreb daca vor ceva haine sau incaltaminte, dar am sa o fac.

    Apreciază

  3. Ce frumos! Chiar ar trebui, macar in perioada asta, sa facem astfel de gesturi. Eu anul asta fac volunariat pentru o fundatie care ajuta copiii din centrele de plasament si strang acei 2% de la colegi, cunoscuti, prieteni… Sincer, cred ca nimic nu m-a facut vreodata sa ma simt mai bine si ca imi folosesc timpul facand ceva util ca asta…

    Apreciat de 3 persoane

      1. Exista 2 variante: 1 completezi tu frumos formularul 230, alegi organizatia non profit catre care vrei sa distribui acesti 2% si il depui la anaf sau dai datele tale reprezentantilor fundatiei si depun ei aceste declaratii la anaf. Din ce stiu eu este mao sigur sa depuna reprezentantii, altfel risti ca doamna de la ANAF sa uite de declaratia ta si sa nu o inregistreze… ai o fundatie careia ai vrea sa donezi? Cum ziceam eu strang pt fundatia Alexandru, doneaza catre un orfelinat anul acesta, daca vrei sa donezi catre aceasta… dar oricum e f important sa ii donezi, indiferent catre cine, altfel stim deja unde vor ajunge…

        Apreciat de 2 persoane

        1. Waa ce draguta, multumesc pentru raspuns! Sa stii ca ieri dupa ce te-am intrebat m-a informat un pic mai mult si am aflat ca pot depune declaratia respectiva (sau, cum ai zis, o pot da asociatiei sa o depuna in numele meu) pana la data de 30 mai pentru anul precedent. Deci as fi putut-o depune-o pana la 30 mai 2017 pentru anul fiscal 2016, dar eu o depun acum pentru ca oricum n-am avut niciun venit in Romania in 2016. Stiu deja asociatia, vreau sa dau catre Unu si Unu! Am si gasit formularul la ei pe site.

          Apreciat de 2 persoane

  4. Adevarul este ca asta inseamna Craciun, de fapt. Nu cumparatul de mii de cadouri si uitatul de partea spirituala a intregii perioade 🙂 Din ce-ai scris tu mai sus, eu vreau sa donez unei asociatii – este vorba despre Unu si Unu si are grija de copilasii si parintii copilarilor nascuti prematuri. Pentru mine asta este ceva absolut nobil si am cea mai mare satisfactie sa contribui la asa ceva! 🙂

    Apreciat de 5 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.