Cât de necesare sunt meditațiile și cursurile extrașcolare?

Mereu mi-am dorit să fiu printre cei mai buni elevi din clasă, iar asta a presupus câteva sacrificii din partea mea.  Deși școala îmi oferea suficiente informații, matematica și limba engleză erau pentru mine…chineză. Nu pentru că profesorii nu făceau eforturi să mă facă să înțeleg ceva, ci pentru că aveam un coleg nou, cam drăguț, lângă care trebuia să stau în timpul acestor ore. Cu engleza nu am scos-o la capăt decât târziu când mi-am luat inima în dinți să fac meditații, iar cu matematica nu am avut de ales, cu un bunic matematician. Toate vacanțele s-au desfășurat cu nasul în cărțile de mate’, sub îndrumarea strictă a bunicului și departe de coleg.

Dacă și copilul tău se află în situația de mai sus, sau dacă tu vrei să îți îmbunătățești cunoștințele, Capri îți oferă meditații la cele mai înalte standarde. Nu contează dacă ești elev, student sau adult, important este să fii dornic să înveți. Vei găsi aici o mulțime de cursuri, printre care cursuri engleză pentru începători și meditații matematică, toate adaptate nevoilor tale. Și crede-mă, vor avea rezultate foarte bune chiar și cei îndrăgostiți!

capri

 

La centrul de meditații Capri înveți limba engleză de la cei mai bine pregătiți profesori. Există cursuri de engleză atât pentru începători cât și pentru avansați și se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Programa cursurilor de engleză este una complexă și acoperă toate competențele lingvistice: traduceri, vorbit și ascultat, jocuri interactive, gramatică, dar sunt adaptate în funcție de nevoile fiecărui cursant.

Nici matematica nu mai este ce a fost. Matematica a devenit distractivă. Asta pentru că cei de la Capri știu cum să te determine să o privești dintr-un alt unghi. Prin tehnicile moderne de învățare, cursanții vor dori să iasă la tablă pentru că în sfârșit ajung să înțeleagă problemele de matematică ce păreau imposibil de rezolvat. Ba mai mult decât atât, eu cred că se vor îndrăgosti. De matematică.

Așadar, dacă ești din București, vrei să te pui cu burta pe carte și să îi impresionezi pe cei din jur cu cât de multe lucruri știi, nu ezita să faci meditații la centrul Capri.

Tu ai făcut meditații în perioada școlii? Cât de mult te-au ajutat în obținerea unor note mai mari? Pentru tine cât au fost de necesare meditațiile?

30 de comentarii

  1. Eu am avut probleme la matematică de când mă știu, dar cel mai rău este să fi în clasa a 12-a și să ai astfel de probleme. Nu spun că o parte din vină nu a fost și a mea căci poate aș fi putut face meditații pe parcursul liceului ori aș fi putut exersa mai mult acasă, dar… când cel care ar trebui să te îndrume nu își dă interesul și este stresat dacă nu pricepi luându-te la întrebări… nu este ok. Am trecut peste acest impas din fericire alături de o profesoară care mă medita, care își dădea interesul pentru cei pentru care muncea, care te făcea să înțelegi în cele mai simple moduri și care m-a făcut să înot în probleme, subiecte și exerciții o întreagă lună înainte de examen. Era rușinos pentru cel care să spunem că a avut o zi mai proastă și a venit nepregătit, învățai pentru tine, dar și pentru ca ea să nu aibă impresia că ”își răcește gura de pomană”. Iar tot ce m-a învățat mi-a fost de mare folos, luând examenul, fiind lăudată de această care mi-a observat ambiția, faptul că eu pot, dar, mai important: evoluția.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Fiica mea e inca mica, clasa a 4a, inca nu a avut nevoie de meditatii, am lucrat impreuna cu ea. La engleza insa am gasit o clasa de weekend anul trecut, copii de varsta ei. Minunat dar s-a desfiintat (o lasam acolo si noi mergeam la piata, ne intorceam si o luam, oricum nu ii plaec venitul la piata).
    Acum studiem acasa la engleza, sporadic (duolingo e util) si cred ca internetul ofera multe cursuri.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Nu am avut parte niciodata de meditatii desi mi-ar fi fost utile la engleza mai ales. A fost o perioada mai grea din punct de vedere financiar. In timpul facultatii am fost nevoita sa ma angajez chiar. Pe baiat cu siguranta il voi da la meditatii daca va avea nevoie.

    Apreciază

  4. In timpul scolii am facut meditatii un singur semestru, in clasa a VIII-a, la limba romana. Voiam sa merg la olimpiada si simteam ca am nevoie de pregatire suplimentara fata de materia predata in clasa (eu fiind pe atunci la clasa sportiva / clasa cea mai slaba din scoala, din motive financiare, ca distribuirea elevilor in scoala respectiva se facea in functie de treapta salariala a parintilor – cei saraci mergeau la clasa cea mai slaba). Mai tarziu am avut probleme la engleza si geografie, dar nu erau bani pentru a face meditatii.

    Acum, mare fiind, ma inscriu uneori la diferite cursuri. Si chiar am centrul de meditatii Capri la bookmarks pentru ca am mai citit cateva articole pozitive despre ei si am vazut ca ofera cursuri si in alte limbi. Acum ma descurc bine cu engleza, dar cochetez cu ideea de a invata o a doua limba straina. 😀

    Apreciat de 1 persoană

    1. Din pacate si acum se intampla la fel in unele scoli. Totul pana la bani. Eu imi propusesem sa invat cel putin 5 limbi straine, ba m-am si apucat doar ca nu mai mai pot concentra deloc de la sarcina si am lasat-o mai moale (a se intelege ca am renuntat :))

      Apreciază

    1. Asta cu baietii e cum zicea si Cristina. Vai de ei! Stiam pe cineva care pregatea dinainte lectiile cu copiii, in clasele mici, ca sa fie ei cei mai buni.
      Si eu care ii spuneam fetei de 10 ani ca nu vad de ce as asculta-o la lectii, ca doar pe mine nu ma asculta nimeni 🙂 De altfel nu i-am invatat sa citeasca inainte de a merge la scoala pe nici unul din cei 3 copii, ca nu vedeam apoi rostul scolii.
      Am luat ore fetei la matematica cit era la liceu, pentru ca n-aveau profesor la clasa timp de citeva luni. Si i-am mai luat baiatului (cind isi pregatea concursul pentru scolile de ingineri) 5-6 ore de fizica, cind chiar avea nevoie. La concurs, nota cea mai mare a avut-o la fizica 🙂 Dar profesorii care dau meditatii in general sunt angajatii unor asociatii, la noi ai avantaje fiscale cind platesti asociatiile, asa ca s-a dedus din impozite cred ca 66% din suma platita.
      Dar altfel in Romania mi se pare ca se exagereaza cu meditatiile si se incepe devreme. Si nu cred ca te poti sustrage de la nebunia asta colectiva, ca atunci penalizezi copilul.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Avand in vedere ca in sistemul actual de invatamant de la noi se practica metoda: juma’ de materie in clasa, juma’ la meditatii … daca nu faci meditatii nu prea ai sanse sa iei bac’ul de exemplu! Pe subiectul asta am scris mult pe la mine, cine e curios poate sa caute … eu sunt prea mahnit si scarbit sa discut pe subiect!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Eu am facut meditatii in facultate. Pentru mine era important sa inteleg graficile de la microeconomie si microeconomie. Erau foarte multe. Trebuia sa le desenez la examen! Si nu puteam sa le desenez la o problema daca nu le intelegeam. A fost cea mai buna alegere sa fac meditatii in facultate, am avut si note mari din cauza asta, nu am picat nici un curs. Aici se platesc toate cursurile, si daca pici, pierzi si banii! Alina – Canada

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.