Iată cum ne fură supermarketurile

Din păcate, anotimpul rece mă obligă să îmi fac cumpărăturile din supermarket. Până în Aprilie mai am de așteptat legumele bune ale lui Marcel.  Însă nu asta este marea mea problemă, ci faptul că unele prețuri de pe raft nu sunt aceleași cu prețurile de pe bon. Și nu este vorba doar despre legume, ci de produsele lor, în general.

Nu mi-aș fi dat seama în veci de treaba asta dubioasă, dacă nu vedeam niște filmulețe pe net despre cum ne fură aceste supermaketuri. Nici nu ai cum să îți dai seama, mai ales dacă mergi să faci cumpărăturile pentru o săptămână și iei zeci de produse. Așa că am vrut să testez și mi-am notat pe telefon fiecare preț al fiecărui produs în parte. Într-adevăr, 2 dintre produse costau mai mult decât la raft și nu, nu fuseseră la reducere.  Nu vreau să dau numele supermarketului pentru că asta se întâmplă în toate.

Tu te-ai întâlnit cu o astfel de situație?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

18 comentarii

  1. Eu nu verific bonurile tocmai pentru ca stiu ca se intampla astfel de chestii si nu vreau sa ma enervez. Ca m-as enerva, asta e sigur. In general sunt o justitiara si sigur as depune o plangere, as face ceva, indiferent de cat de mica ar fi suma despre care vorbim. Ori, ma gandesc, nu vreau sa ma incarc cu energie negativa, trec peste cei cativa zeci de bani sau cativa lei si asta e… Sper ca pe viitor sa nu mai fiu nevoita sa cumpar mare lucru din magazine si sa imi pot face in casa toate chestiile.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Eu am o ciudatenie. Daca imi dai o lista scurta, trebuie sa notez tot altfel uit (ma refer la 5-6 produse). In schimb cand e vorba de preturile de la raft si de pe bon…. sunt atenta si retin tot. Dar daca ma intrebi cat a costat cutare produs, nu mai stiu. Cred ca e impactul vizual proaspat. Mi s-a intamplat si mie o data. Dupa ce am platit si am observat diferenta, am zis sa verific personal, asa ca am facut o poza la codul de bare al produsului, am intrat iar in magazin doar eu, m-am dus la raion si m-am mai uitat inca o data ca nu cumva sa fi facut eu confuzie cu un produs similar. Nu! Acelasi cod, diferenta de vreo 2 lei. Bineinteles ca mi-am cerut banii inapoi desi nu ma faceau acei 2 lei. Dar 2 de la mine, doi de la tine si inca 10-20 si uite asa se aduna ceva. Acum nu contest si eroarea umana, ca nu e totul cu intentie. Dar nici nu mi se pare normal sa tac.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Eu nu ies niciodata din supermarket pana nu verific bonul. Daca e chestie de un leu, nu stau sa pierd timp sa il recuperez. Daca diferenta dintre ce am pe bon si ce era la raft este mai mare, atunci merg la relatii cu clientii si rog sa se verifice si sa mi se returneze banii.

    Apreciat de 2 persoane

    1. o decizie pe care o voi urma si eu, Cristina. It’s all about money.

      Delia, pentru muraturi si varza murata incearca retetele de murare rapida. O sa scriu detaliat ceva idei ce le fac periodic si le ador. Pe vremuri frecam varza tocata cu sare, un morcov ras, boabe de piper si frunze dafin si indesam bine un borcan de 800gr. In 1-2 sapt. la cald e murat totul. Acum am „diversificat” influentata de conceptul coreean de kimchi (habar nu am cum se scrie corect dar acelasi lucru e: varza frecata cu sare).

      Apreciat de 1 persoană

  4. Eu verific bonul 🙂
    Am vazut intr-o emisune ca si la fructele legumele preambalate e o mare diferenta intre cantitatea declarata si cea efectiva.
    Fa-ti varza murata, dar nu intreaga, ci frunze.Nu-i greu de facut, merge repede muratul (in 4-5 zile), stii ce pui in ea si te alegi cu o gramada de zeama. Inca mai am zeama de la Craciun.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Inca merg la piata, sunt tarabagii ce vand banane si portocale (pe astea le iau de la aceiasi neni, din motive etice, din tarabele mai de la coada – stiu ca nu se imbogatesc ci asta este jobul lor si nu e usor in frig), mai iau morcovi si telina si pastarnac si un leustean etc. Ba nenea Radu mi-a dat sa gust o zama de varza murata 😀 (i-am zis multumesc dar inca am muraturi puse de mine) si in final am cumparat o punga de fasole si mi-a pus fasolea in saculetzul meu 🙂 .
    La supermarket am fost acum cateva sapt. Si la piata exista acelasi risc, de ex. laptarul a gresit la calcule si mi-a cerut mai putin ca a calculat gresit, dar cum eu iau in general aceleasi produse sambata de sambata si rar cevai n plus, am stiut ce valoare tre sa iasa. L-am rugat sa recalculeze si i-am atras atentia ca nu toti sunt ca mine si ca ne vedem sambata aviatoare.

    Sa vezi cand prietena mea s-a trezit cu un produs bifat de 2 ori, noroc ca a verificat imediat dupa casa…

    Apreciat de 1 persoană

  6. Articolul asta e un reminder sa verificam intotdeauna bonul! Tata are obiceiul care de ficare data cand iese dintr-un supermarket sa verifice fiecare lucrusor de pe bon si noi ne tot distram de el pt ca e paranoic si facea asta, dar na, se pare ca nu greseste intrutotul…

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.