5 motive pentru care ar trebui sa citim mai multe cărți

Observăm azi că obiceiul cititului pierde teren în favoarea informațiilor ușor accesibile de pe internet. Nu spun că internetul este inutil, să fim serioși, am ajuns la posibilitatea de a avea joburi online și nu numai, însă cărțile ar trebui să facă în continuare parte din viața noastră. Iată ce beneficii aduce cititul:

Cititul reduce stresul

O carte bună, un roman captivant, te vor face, cu siguranță, să uiți de problemele de la birou sau de lucrurile stresante din viața ta. Dacă vrei să reduci stresul prin citit specialiștii nu recomandă cărțile în format electronic.

Îmbunătățește memoria

Sunt studii care au demonstrat că lectura are efecte benefice asupra creierului. Citind constant îți antrenezi creierul și îți îmbunătățești memoria, fapt ce duce la prevenirea unori boli grave precum Alzheimer.

Vei dormi mai bine

Lectura înainte de culcare este una dintre cele mai bune modalități de a te detensiona și de a te elibera de gânduri și griji. Lumina de la telefon sau televizor pot perturba foarte mult somnul, acesta este și motivul pentru care la noi în dormitor nu există televizor și nici loc pentru mobil.

Vei fi mai creativ

Cu cât citim mai mult, cu atât aflăm mai multe lucruri noi, idei noi, cuvinte noi. Asta ne dezvoltă imaginația, ajungem să percepem lucrurile diferit și să găsim soluții creative. Vom avea un vocabular mai dezvoltat și inspirație la scris. Uh, nu credeam să spun asta înainte să mă apuc de blog 🙂

Cititul dezvoltă capacitatea de concentrare

Este destul de mult haos în jurul nostru. Suntem bombardați cu informații din toate părțile, de la reclamele tv și radio până la bannerele din oraș, zgomotul mașinilor, telefoanele mobile și toată agitația care ne înconjoară. Nu e de mirare că nu mai putem fi atenți. Cititul, însă, ne ajută să devenim mai productivi și să putem crește capacitatea de concentrare chiar și în astfel de situații stresante.

Tu ce alte beneficii crezi că aduce lectura? care este ultima carte pe care ai citit-o? ce carte/cărți ai recomanda?

8 comentarii

  1. Si eu mi-am stabilit un target de minim 30 pagini pe zi. Am avut o perioada lunga de timp in care nu citeam mai nimic. De anul trecut m-am apucat si eu. Se pare ca cititul chiar relaxeaza. Iar chestia cu somnul… nu se aplica mereu. :)))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.