Crezi că distanța este un impediment pentru o prietenie adevărată?

Pentru mine, prietenia înseamnă mai mult decât să ieși la un burger (mmm, ce poftă mi-am făcut) într-o sâmbătă seara ploioasă. Am fost mereu sociabilă și m-am atașat repede de oameni, însă mi-am ales cu mare grijă prietenii, chiar dacă eram tot timpul înconjurată de amici.

Pe una dintre cele mai bune prietene o cunosc de când avea 3 ani. Suntem și acum foarte apropiate, o iubesc enorm deși ne vedem destul de rar chiar dacă locuim în același oraș. Jobul, oboseala, treburile casnice nu ne mai permit să ne petrecem atât de mult timp împreună. Cu toate astea, dacă o sun la 4 dimineața știu sigur că îmi răspunde.

Cu timpul am mai cunoscut oameni și unii mi-au devenit cei mai buni prieteni. Din păcate sunt „împrăștiați” prin țară și prin lume. Vorbim des și știu că ar fi în stare de orice pentru mine. La fel și eu. Ne vedem rar dar nu simțim că distanța a schimbat lucrurile. Nu ne temem să ne spunem secrete și să ne cerem sfaturi.

Eu cred că distanța nu este un impediment pentru o prietenie adevărată. Tu crezi în prietenia la distanță?

13 comentarii

 1. Nici pentru mine distanța nu e un impediment când vorbesc de prietenii. Am doar 3 oameni care contează cu adevărat pentru mine și pe care îi numesc prieteni (nici nu-mi doresc mai mulți) :D. Ideea e că timpul ne-a plasat în orașe diferite și nu mai apucăm să ne vedem la fel de des ca odinioară, dar ținem legătura și apelăm unul la celălalt ori de câte ori e nevoie. Exact așa cum ai spus și tu, indiferent de ora din zi sau din noapte.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Din pacate se diminueaza. Sunt multe lucruri spuse prin gesturi si astea nu se vad la telefon/email.
  (am plecat din 3 orase in ultimii 22 ani…au ramas in urma prietenii, m-am schimbat si sunt alt om)

  Apreciază

 3. Distanta nu are cum sa suprime o prietenie adevarata! Din nefericire, toti prietenii mei de care ma leaga amintiri si lucruri frumoase ce se intind poate de’a lungul a zeci de ani, se afla astazi la sute sau mii de kilometrii distanta. Cu unii ma vad la cateva luni, cu altii poate la cativa ani, timp in care mare lucru nu comunicam ca urasc comunicare asta rece la distanta, cu toate astea, momentul ala al reintalnirii si depanarii de amintiri este unul unic de fiecare data, iar momentele petrecute atunci impreuna decurg firesc, ca si cum timpul ce a trecut departe fiind nici macar nu a existat.

  Din pacate insa, nu pot spune acelasi lucru despre o relatie. Asta e alta mancare de peste.

  Apreciat de 1 persoană

  1. A nu se face totusi confuzie intre prieteniile imaginare de pe retelele de desocializare si prieteniile reale! Daca nu exista un sambure de sinceritate si amintiri reale traite cu un om, poate exista orice in rest! Cum ziceam, eu nu comunic mai deloc cata vreme sunt departe cu prietenii mei pentru ca mi’se pare ca nu facem decat sa inlocuim ceva sincer si de suflet cu ceva ca un surogat sintetic. In rest … pot doar sa imi aduc aminte ce misto erau vremurile alea cand pretuiai cu adevarat cateva randuri primite de la cineva drag intr’o scrisoare … mirosul ala de hartie, cerneala si atingerea ce stiai a lasat’o cineva pentru tine acolo pe hartia aia, era o reala bucurie pentru ca sa ii raspunzi si tu la randul tau, incepand cu aceiasi frumoasa fraza …

   „Draga prietene X,
   …”

   Mda …. desi nu par a fi un nostalgic, cel putin uneori ma suprind pana si pe mine. 😀

   Apreciat de 1 persoană

   1. Evident, nu vorbeam despre prieteniile pe care le faci pe fb ci despre cele pe care le întreții acolo pentru ca nu ai cum altfel.

    Si eu sunt o mare fană a scrisorilor de mana, chiar am scris un articol la un moment dat despre asta. Nu prea am Cui sa trimit, aia e problema :))

    Apreciat de 1 persoană

 4. Prietenia este o dragoste neasumată. Fiind vorba despre o afinitate, la nivel hormonal procesul s-a declanșat, dar a fost stopat de cauze exterioare independente. Rămâne doar o tușă sexuală, bine acoperită de considerente sociale și intelectuale, care permite sentimentului să se încadreze într-un tipar acceptabil și controlabil. Oricum, chestiunea rămâne labilă, mai ales în cazul prieteniilor între sexe opuse, dar chiar și în cazul prieteniei cu persoane de același sex, o modificare în morala socială sau un traumatism fizic sau psihic putând a deveni un catalizator sexual.
  🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.