Tu (de ce) urăști zilele de luni?

Pentru mine, în unele perioade, lunea este cea mai nasoală zi din săptămână și simt asta chiar dacă nu trebuie să merg la birou, ci lucrez de acasă. Am observat la prieteni și cunoscuți că au aceleași sentimente față de o biată zi din săptămână. M-am tot întrebat de ce simțim asta, iar răspunsul l-am găsit la oamenii de știință. Iată de ce consideră ei că unele persoane nu agrează zilele de luni:

Din pricina proastelor obiceiuri de a dormi mai mult în weekend. Mulți dintre noi simt că nu se odihnesc suficient în timpul săptămânii, acumulează foarte multă oboseală și au tendința ca diminețile de weekend să și le petreacă în lumea viselor. Nimic mai greșit. Organismul nostru trebuie învățat cu ore fixe de somn, altfel schimbările acestea ne vor face să ne simțim și mai obosiți în timpul săptămânii.

Pentru că nu ai un job potrivit. Nimeni nu merge încântat la birou dacă nu îi place ceea ce face sau dacă este mereu în conflict cu colegii.  Cunosc foarte multe persoane care din comoditate și/sau nesiguranță se mulțumesc ani de zile cu un loc de muncă pe care îl detestă.

Pentru că lunea nu faci nimic productiv (așa zic nenii ăștia cu știința). Lunea abia te dezmeticești după o zi de duminică relaxantă iar cercetătorii sunt de părere că este destul de greu pentru organism să treacă de la o pauză lungă la o activitate intensă.

Argumente mai sunt, însă eu cred că treaba asta cu lunea ține cel mai mult de jobul sau de activitatea noastră și că dacă am face ceva care ne place cu adevărat lucrurile s-ar schimba. Observ asta la mine, dacă știu că urmează o săptămână în care îmi pot pune creativitatea la încercare, asta mă motivează și mă face nerăbdătoare să încep o nouă zi. Dacă, în schimb, știu că am de făcut ceva care mă plictisește sau am de făcut același lucru zi de zi, nu sunt deloc prietenoasă cu zilele de luni.

Tu (de ce) urăști zilele de luni?

7 gânduri despre “Tu (de ce) urăști zilele de luni?

  1. Cofirm partea cu lenevitul dimineata in weekend. Nu dorm, dar nici nu am acelasi ritm de mobilizare asa ca lunea sunt confuza. De aia am admirat pe vecina draga Iulia care in perioadele fara job s-a trezit tot la 6-7 dimineata sa isi tina rutina si petrecut cateva ore zilnic in a face cv, aplica, studia, pregati pt interviu etc – asta era jobul ei!!! eu nu sunt asa.

    Cu jobul potrivit confirm. Jobul nasol e stres, jobul potrivit e pasiune si entuziasm.

    Cu weekendul neproductiv, eu sunt pe dos: in weeekdn gradinaresc, gatesc pt cateva zile, curat, cos, etc. – fac cat nu fac in timpul saptamanii :))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s