Ieftin să fie

Toată lumea caută servicii la calitate superioară dar când se pune problema să plătească prețul corect strâmbă din nas. De ce să apreciezi munca celorlalți când poți să îi tragi în piept?

Măi oameni buni, nu vă mai vindeți serviciile pe nasturi! Faptul că românii nu au bani este și pentru că acceptă niște compromisuri care nu își au locul. Pentru că da, de vină sunt cei care acceptă ca munca lor să fie răsplătită cu bani de buzunar. Știu, am mai spus asta, dar pe mine una mă enervează la culme genul acesta de mesaje/oferte/cerințe:

dj ieftin

dj ieftin nunta.jpg

Un DJ ”cât de cât ieftin, gen 100 de Euro”.  Recunosc că m-a scos din sărite această întrebare dar lumea se pare că nu înțelege absolut deloc ce presupune traba cu dj-iala. Numai programele speciale pt Dj costă câteva mii de euro, licentele și tot ce are pe acel laptop, boxele, care nu-s boxe luate din Lidl sau de la colțul străzii. Să fii DJ presupune să investești destul de mulți bani, să plătești taxe și impozite și alte cele. Și dacă îi dai tu ”lista cu muzica” crezi că e floare la ureche? un Dj, ca să funcționeze LEGAL, este OBLIGAT să aibă LICENȚĂ pe toate melodiile, asta înseamnă SĂ LE CUMPERE. Culmea este că la aceste mesaje de mai sus s-au și recomandat oferte de dj ieftin. Mă întreb, însă, cum și din ce trăiesc acești presupuși DJ care acceptă oferte de genul acesta?

Următoarele mesaje:

designer ieftin.jpg

Aceeași problemă an de an. Toți caută designeri ieftini și buni. Nu vreau să îmi mai ”consum tastele” degeaba, despre asta am scris aici.

Rog să nu fiu înțeleasă greșit, sunt situații în care chiar nu îți permiți să plătești o sumă prea mare, dar în cazul ăsta ar trebui să renunți la pretenții. Un lucru de calitate nu o să coste niciodată puțin pentru că nu are cum.

Eu când îmi cumpăr o haină de 30 de lei de exemplu, mă aștept să se rupă repede sau să fie de proastă calitate și nu încep să mă plâng pe blog. Dacă îmi trebuie urgent serviciul cuiva și nu îmi permit să îl plătesc prefer să încerc să fac eu lucrul respectiv sau să apelez la persoane apropiate care m-ar putea ajuta și păsui cu plata până când am posibilitatea financiară. Dacă îmi cumpăr un produs cosmetic ieftin nu comentez o eventuală alergie.

 

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

29 de comentarii

  1. Poate ca intrebarea corecta era stie cineva un designer cu un raport bun calitate-pret? Uite, nici eu nu am bani de investit in blog, dar cand am nevoie de o chestie, nu l-as lasa pe mana cuiva care face experimente doar pentru ca imi cere 10 lei. Mai bine dau 100 si stiu ca merg la sigur, pe mana cuiva cu experienta, care stie ce are de facut.

    Sunt de acord cu tine ca ieftin si bun suna aiurea, dar cred ca la asta se refera oamenii, la raportul calitate-pret.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Nu stiu daca neaparat la asta se refera…mie mi se cereau diverse, necesitau cel putin 2-3 zile de munca si cand era vorba sa plateasca auzeam „oh, dar nu ai facut mare lucru”. Si eu, cand cumpar ceva sau apelez la anumite servicii vreau ur raport calitate-pret bun, dar intrebarile din articol sigur nu se refera la asta. Unii ofereau 20-30 de lei pt un logo.

      Apreciază

      1. Pai de asta am pus in ghilimele. E plin de dinastia si m-as risca sa spun ca in zona de profesii liberale reprezinta cam 75%.
        Se poate lucra si cu programe pirat, daca era imposibil astia erau disparuti de mult.

        Apreciat de 1 persoană

      1. Asta e reala. Acum vreo 15 ani aveam un Mert AMG, 4200 cmc cu 270 de cai. Poezie. La vanzare unul din Slobozia face drive test si era entuziasmat. Dar cat consuma ? Prin oras mers normal 18-20. Daca o alergi in oras treci de 25. Consum economic afara viteza 200-240. Nu a mai luat-o :))) el dorea doar motorul, nu si consumul

        Apreciat de 2 persoane

  2. Romanii au bani. Nu prea ii duce capul insa. Ei fac o asociere intre pretul cel mai mic gasit ori chiar inventat si un ideal al serviciilor pe care il au in cap ori l-au vazut in filme. Romanii sunt ipocriti …si multe altele 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ignorand 25% din romani care nu au niciun venit si nici nu prevad vreun venit in viitorul apropiat, si eu cred ca e o problema cu educatia financiara la romani si cu prioritatile financiare. Cat despre faptul ca vor ce au altii dar cu bani putini, oare e o reminescenta comunista? sau un fel de capra si curtea vecinului si masina mea e mai mare si portofelul mai tare?

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.