Maratonul de Sănătate cu tema ”Provocările primilor ani din viața copilului” ajunge la Timișoara

maratonul de sanatate secom

M-am înscris la Maraton! Mă apuc de alergat prin viața de părinte. Echipamentul îl am deja, are aproape 2 kg și atrage toate privirile și zâmbetele de pe stradă (deși am un sentiment ciudat când străinii îi zâmbesc…burții mele). Ce nu am, în schimb, sunt antrenorii. Astfel, în data de 12 mai 2018, de la ora 11 la Hotel Boavista din Timișoara, mă duc să mă antrenez la Maratonul de Sănătate. Cei doi antrenori de părinți au o vastă experiență în domeniu și vor oferi informații valoroase. Oana Moraru, consultant educațional cu experiență de 20 de ani și Dr. Mihaela Tunescu, medic primar neonatolog și medic specialist pediatrie, vor discuta împreună cu participanții despre provocările primilor ani din viața copilului (între 0 și 6 ani) și vor propune soluții pentru depășirea cu succes a acestora.

Deși online găsim multă informație și în acest domeniu, consider, totuși, că sfaturile venite de la persoane avizate cu care poți discuta față în față sunt mult mai valide. Vreau să aflu de la experții în sănătate și educație ce mă așteaptă,  în special în primii 6 ani de viață ai copilului meu. Perioada aceasta a copilăriei este una delicată, când cel mic absoarbe ca un burete personalitatea, gesturile și comportamentul părinților. Dar asta nu este tot, copilul nu se dezvoltă doar psihic și emoțional în cei 7 ani de acasă ci și fizic. De aceea este important să știm cum să îl hrănim cât mai sănătos, când este cazul să îl ducem la medic și cum să reacționăm în anumite situații limită. Astfel,  specialiștii vor oferi în cadrul Maratonului de Sănătate Secom® de la Timișoara recomandări pe care părinții le pot urma pentru a sprijini deopotrivă evoluția cognitivă, emoțională și dezvoltarea fizică a copilului.

„Primii ani de viață în familie și cei petrecuți la grădiniță sunt numiți de specialiști ca ”vârsta de aur”, ”vârsta de grație” sau ”incredibilii ani” – adică anii celor mai mari oportunități în creșterea și dezvoltarea copiilor. Aceasta este perioada în care mintea și emoțiile copilului tău își formează matricea pe care se prinde tot restul experiențelor viitoare. O matcă în care se așază succesul școlar și capacitatea lor de a-și găsi un drum în viață. Cei 20 de ani de experiență cu copii mi-au dat șansa să îi văd crescând până la nivel liceal și m-au ajutat să înțeleg ce anume face diferența pentru succesul lor de mai târziu,” declară Oana Moraru, speaker la Maratonul de Sănătate Secom®.

Iată ce subiecte vor fi abordate la Maratonul Sănătății:

Oana Moraru, consultant, trainer, mentor educațional cu 20 de ani experiență și fondatoarea platformei Vocea Părinților va vorbi despre:

  • oportunitățile de dezvoltare cognitivă și emoțională a copiilor
  • integrarea celor mici în colectivitate și în societate

Mihaela Tunescu, medic primar neonatolog și medic specialist pediatrie, cu peste 20 de ani de activitate în terapia neonatală și a nou-născutului cu risc va vorbi despre:

  • procesul de creștere normală a copilului
  • importanța alăptării
  • nutrienții necesari dezvoltării
  • principiile de bază ale unei alimentații corecte a celor mici
  • sfaturi specializate despre bolile copilăriei

Participarea la Maratonul de Sănătate Secom® este gratuită iar evenimentul își propune să promoveze un stil de viață echilibrat și sănătos. Cei de la Secom sunt pionieri pe piața din țara noastră în ceea ce privește suplimentele și cosmeticele naturale. Totodată sunt primii care au introdus pe piața din România o gamă de suplimente special create pentru sănătatea copiilor – ChildLife® Essentials. Așadar, am toată încrederea că avenimentul este unul de la care nu ar trebui să lipsim, mai ales că eu folosesc adesea suplimentele și produsele Secom și știu ce rezultate dau.

Înscrierile se fac aici sau la evenimente@secom.ro. Cine vine cu mine?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

7 comentarii

  1. Secom nu vand ei suplimente?
    I-am cautat repede pe site la agentia europeana a medicamentului: ciuciu autorizare…. 😀 – pana si papadia e recunoscuta dar Secom nu. Poate ii intrebi de asta 😀 😀

    Apreciază

  2. Pe mine ma ingrijoreaza pe undeva faptul ca acum parintii au nevoie de antrenori care sa le zica despre cum sa faca sa creasca un copil ca lumea. Adica am citit si eu niste carti la viata mea, dar conferintele astea mi se par prea mult. Si unii specialisti plini de succes nici măcar n-au proprii copii. Pe mine m-a ajutat cartea lui Dodson cu ce se intimpla pana la 6 ani si carti de- a lui Maria Montessori si a lui Dolto. Dar o carte ai timp sa o citesti, sa o digeri…pe cand conferintele astea care iti dau totul pe tava intr-un timp prea scurt nu-mi spun nimic. Si au devenit o moda. E doar parerea mea. Oricum, ca norocul, aici n-am vazut conferinte de astea 🙂 decat in cartierul mai defavorizat (ca sa zic asa) de la noi din oras. Dar daca pe tine te ajuta, e foarte bine 🙂

    Apreciat de 1 persoană

    1. Stiu ce spui, eu incerc sa strang cat mai multa informatie din toate partile si sa aplic acolo unde consider potrivit. Pe mine ma intereseaza in special informatiile medicale ca sa stiu la ce sa ma astept. Nu stiu nimic despre alaptare, de exemplu, iar medicul care va vorbi despre asta este cel mai in masura sa raspunda nedumeririlor mele. Ca informatii gasesc si pe net dar prefer sa le aflu direct de la neonatolog 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.