Adoptă, nu cumpăra!

Nu am nimic împotriva celor care doresc să își cumpere un animal de companie, cred, totuși, că adopția este o soluție mult mai bună. Iată motivele:

adoptii animale

  • Adoptând un animal salvezi o viață. Nu știu dacă ai fost vreodată într-un adăpost de animăluțe. Atmosfera, locul, totul este…cel puțin trist. Lipsa de hrană suficientă, lipsa de afecțiune, le afectează chiar dacă nu crezi asta. În lume sunt aproximativ 7 milioane de animale părăsite care ar putea fi salvate. Din păcate, majoritatea sunt eutanasiate deși au o stare de sănătate foarte bună.
  • Animalele de rasă trăiesc mai puțin. Comerțul cu animalele este o afacere profitabilă. Tocmai pentru că este o facere bănoasă, cei care vând animale au tot interesul să îți fure ochii cu aspectul fizic al blănoșilor însă starea lor de sănătate nu este ideală. Și aici se întâmplă cam același lucru care se întâmplă cu carnea pentru consum pe care o cumpărăm din supermarket. Animalele sunt crescute cu tot felul de medicamente.
  • Este mai ieftin. Este mai ieftin să îl întreții, costurile pentru adopție pot să fie foarte mici sau pot fi inexistente. În plus, majoritatea animalelor din adăposturi vin gata vaccinate și deparazitate, deci nu mai trebuie să plătești și pentru aceste servicii.
  • Spui STOP cruzimii fața de animale. Statisticile spun că numai în SUA, anual, 12000 de câini sunt abuzați.
  • Toate animalele aduc o stare de bine, dar cele adoptate aduc ceva în plus. Toți știm că cercetările au dovedit în timp beneficiile deținerii unui animal de companie. Acestea oferă suport moral, psihic și chiar fizic. Cei care au un cățel sau o pisică probabil au observat comportamentul acestora în perioada în care stăpânul nu se simte bine. Îngrijirea unui animal oferă o stare de bine, de responsabilitate și de bucurie, iar dacă animalul a fost adoptat, bucuria devine și mai mare pentru că vezi cum crește sub ochii tăi o ființă care ar fi putut să moară, te bucur că ai salvat o viață.

Tu deții un animal de companie? cum vezi lucrurile?

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

20 de comentarii

  1. Da, am pisici, 6 bucati….. de la 15 ani cresc pisici. O singura data am avut una de rasa, donata de cineva caruia ii nascuse sotia, dar nu pot spune ca eram incantata ca facea in baie…

    Apreciază

  2. Sunt perfect de acord cu tine, nu m-as putea gandi niciodata sa cumpar un animal de companie cand sunt atatea posibilitati de a adopta. Noi am avut norocul sa fim adoptati de doua pisici. 🙂 Au intrat in curte si nu au mai plecat. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Eu sunt extrem de supărată pe cei care au animale de companie, le dau la împerecheat pentru că vor un pui sau doi pentru niște rude/vecini… iar restul puilor îi aruncă la lada de gunoi. Chiar săptămâna trecută am găsit o cutie cu 6 puiuți de pisică la lada de gunoi și nu cred că aveau mai mult de 2 săptămâni, abia le dăduse ochii. Cred că la cât de multe animale așteaptă să fie adoptate… oamenii care nu vor pui ar trebui să ia serios în considerare sterilizarea.

    Apreciat de 1 persoană

  4. De-a lungul timpului nu am avut decât peruși, însă consider că adopția de animăluțe e foarte importantă și umană. Poți salva multe suflete firave și să le oferi un cămin unde să se simtă iubite! Foarte fain articolul!😘

    Apreciat de 1 persoană

  5. Am adoptat o pisica acum cateva luni. Dar nu de la un adapost, ci de la cineva caruia ii facuse pisica pui, asa ca era o pisicuta iubita. Ti se face mila de saracele alea din magazine, chinuite in custile lor, cred ca primesc tranchilizante de-s asa apatice, ca m-aș mira sa fie ele asa blazate.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Oho, primesc tot felul de tratamente care, pe termen lung, le fac foarte mult rau 😦 Nici eu nu mi-am luat pisica din adapost, ci de pe strada, dar a fost la limita supravietuirii. Acum e foarte bine si imi ofera dragoste neconditionat.

      Apreciat de 2 persoane

      1. Ce frumos!! Iubesc pisicele foarte mult! Din pacate a trebuit sa le dau pentru ca traiam la bloc si nu era ambientul chiar potrivit pentru ele. Insa m-am bucurat extrem de mult cat timp le-a avut. Greu de descris golul care mi-au lasat in inima fiecare dintre ele atunci a trebuit sa ne despartim….:(

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.