Seriale preferate din ultima perioadă

seiale

Când spun ultima perioadă mă refer la lunile astea de sarcină când nu am mai fost capabilă să fac diverse activități, așa că m-am bucurat de filme și seriale faine.

THE HANDMAID’S TALE (Povestea Slujotoarei) II dramă, science fiction

Cred că am mai menționat despre acest serial pe blog. A apărut și sezonul II între timp. Povestea continuă și este la fel de dură. Acțiunea se desfășoară în viitorul apropiat când rata de fertilitate scade dramatic și doar câteva femei mai sunt capabile să nască. În urma unui război se instaurează un regim totalitar, femeile își pierd orice drept – nu mai au voie să lucreze, să se ocupe de bani sau să citească. Se impune o nouă religie. Femeile fertile sunt obligate să fie Slujitoare la casele elitelor conducătoare. Această slujire presupune ca ele să facă copii cu stăpânul casei în timp ce soția stăpânului le ține de mâini și asistă la întreaga scenă. Slujitoarele nu au voie să aibă sentimente.

C.B. Strike – crimă, dramă

Un serial captivant încă de la primul episod, bazat pe romanele luiJ.K Rowling (scrise sub pseudonimul Robert Galbraith). Serialul prezită povestea unui detectiv, fost veteran de război și a asistentei lui. Eu speram și la o poveste de dragoste acolo, cred că toți urmăritorii au sperat la asta. De fapt, este și o poveste de dragoste, dar nu aia la care te aștepti. Vedem ce se întâmplă în sezonul 2, dacă o mai urma.

THE GARDEN OF BRONZE (Grădina de bronz) – crimă, dramă

Ce să spun, o ciudățenie de serial. Mi-a plăcut, oricum. Acțiunea se desfășoară în jurul vieții lui Fabian și a Lilei Danubio. Totul se dă peste cap când aceștia își pierd fiica. Nu există motive pentru dispariția ei, nu există indicii și nici martori care să ajute poliția să își facă bine treaba. Așa că ei contiună singuri căutările, deh, ca în filme, când poliția nu e în stare de inimic. Finalul e neașteptat de neașteptat.

THE AFFAIR (Aventura) – dramă

Ce îmi mai plac dramele, Drama Queen 🙂 ! Serialul ne prezintă povestea de dragoste dintre un nesimțit și o tipă pe care m-am tot enervat pe parcursul episoadelor. El e scriitor, are 4 copii și o soție faină, amanta e o tânără chelneriță care încearcă să își refacă viața după niște evenimente traumatizante.

Ku’damm 56 – dramă

Acțiunea se petrece în Berlin prin anii ’50. Doamna Caterina conduce o renumită școală de dans, este înțepată și obsedată să își mărite cele trei fete Monika, Eva și Helga, musai cu domni respectabili. Una dintre ele e violată dar se îndrăgostește de individ, nu se întâmplă mare lucru, ea preferă concursurile de dans rock’n’roll în loc de orice altceva,

Liar (Minciuni) – thriller

Este un serial cu 6 eposoade în care ni se prezită povestea Laurei și a lui Andrew, două personaje misterioase. Atracția dintre ei duce la consecințe pe termen lung asupra lor și a celor din jurul lor. BUHUHU,

Tu ce seriale faine ai văzut în ultima perioadă?

 


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

17 comentarii

  1. Hello și bine te-am găsit! 🙂

    La The Handmaid’s Tale mă uit și eu acum, dar abia sunt la primul sezon. Doamne, mă cutremur la fiecare episod, uneori îl opresc fiindcă mi se pare că nu pot să mă uit mai departe 😦

    Apreciat de 1 persoană

      1. M-am gândit și eu să citesc cartea după, dar nu știu dacă o să mai pot.

        În aceeași ordine de idei, am primit de Crăciun o carte de aceeași autoare, se numește ”Alias Grace” și văd că au făcut cei de la Netflix o mini-serie. S-a uitat cineva? 🙂 Nu știu dacă să citesc cartea întâi sau să mă uit la mini-serie, hmmmm…

        Apreciat de 1 persoană

        1. Multumesc pentru recomandare. Nu stiu ce sa iti spun, de obicei filmele sau serialele facute dupa carti sunt putin diferite…. Dupa ce am citit ”Mananca, Roaga-te, Iubeste” a aparut si filmul la care m-am uitat si care mi s-a parut slab fata de carte…Nu stiu daca asta se aplica la toate.

          Apreciat de 1 persoană

  2. Nici unu din cele zise de tine. Realitatea ca nu mai tolerez nici drame, nici filme triste.

    Dar am vazut si eu un serial (traiasca netflix): Casa del Papel. Si mi-a placut. Noroc ca are episoade scurte si nu adormeam pana la sfarsit :))), vreo 2 sapt. pana sa il termin.

    Apreciat de 1 persoană

  3. N-am vazut, ca nu am timp sa ma uit si Breaking bad a pus stafeta prea sus, deci tot ce am incercat am abandonat. In treatment am vazut doar dupa Breaking Bad care sa imi placa, dar e cu totul alt stil: povestea unui analist si ale pacientilor lui.
    Sefa noastra e o mare fan de Handmades tale, ne-a adus stick cu serialul ( ca nu e pe netflix) si ni l-a impartit cu darnicie tuturor, asa ca inca 3 colegi il urmaresc, eu nu am avut vreme si nici chef, ca am citit cartea si prefer sa ramin cu povestea asa cum mi-am imaginat-o in urma lecturii.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.