Care e treaba cu agenții de pază de prin magazine?

Am fost în weekend la shopping atât la mall cât și pe la Moemax și Dedeman și am constatat ceva care mă frământă, așa că m-am gândit să dezbatem împreună subiectul aici.

Atenția mi-a fost atrasă de o gașcă de tineri care încercau să iasă din Koton cu mai multe produse decât plătiseră. Cum suna alarma aia de la ieșire de îți lua auzul, evident că imediat a apărut și doamna de la securitate și pază. Cu mers agale, ușor ridată de vreme, nu inspira deloc teamă. Ba chiar puteai spune că este o vârstică tare simpatică. A reușit să gestioneze situația ok, dar asta pentru că acei copii erau prea mici și speriați de ce făcuseră. Bun. Am mers mai departe. La nu mai știu ce magazin am vrut să probez ceva și un domn probabil ieșit de mult timp la pensie, cu burtica atârnând, cu mers impunător și voce aspră, m-a trimis, pe un ton autoritar, la cabina femeilor, căci, da, aeriană cum sunt, era să intru în depozit. Bun, cu mine i-a mers că-s mică și slabă în ciuda faptului că am născut recent (nu o spun ca pe o laudă, la mine chiar e o problemă asta). Bun, am mers mai departe și mai departe unde am fost întâmpinată de agenți de pază atât de în vârstă încât îmi venea să mă apuc de furat (glumesc la partea cu furtul). La Moemax, de exemplu, domnul de treabă de la pază și securitate, încălțat cu șlapi de plajă, ieșit la pensie acum câțiva ani și mișcându-se greu,  ne-a ajutat să punem cumpărăturile în plase în timp ce făcea glume și povestea chestii.

Văzâd toate astea am început să mă întreb cum reușesc aceste persoane să asigure paza unui magazin în cazul în care îți intră niște indivizi bine făcuți și puși pe fapte mari? dar dacă acei indivizi, pe lângă furt, se iau la bătaie sau sunt și foarte buni atleți? nu am nimic cu persoanele în vârstă, din contră, tot respectul și stima, dar, totuși, la securitate și pază cred că ar trebui să fie angajate acele persoane cu condiție fizică excelentă. Nu știu, zic și eu să mă aflu în treabă. Tu ce spui?

 

5 comentarii

  1. Pentru a putea sa-i plateasca cat mai putin, acesti agenti vor fi intotdeauna dintre cei mai nepregatiti, fizic vorbind. Uite-te si la metrou, toti sunt burtosi si vai de ei. In caz de probleme, ei au un telefon la care trebuie sa sune la BGS la cu cine-o avea magazinul contract. In felul asta nu-i plateste pe BGS ca si cum ar lucra full time, ci ii plateste mai putin pe altii. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Exact asta am remarcat si eu in Romania. In timp ce aici agentii de paza sunt inalti si bine făcuți (si de culoare), neaparat barbati, acolo multi sunt femei sau daca sunt bărbați, sunt vai de ei. Zici ca am fost in acelasi mall, desi stiu ca nu e cazul. M-am gandit unu: ca nu or fi platiti bine, de-aia nu-s candidati la angajari, doi: femeile nu-s discriminate 🙂
    Am aflat oricum ca agentii de paza n-au arme si sunt primii care sufera in caz de atac terorist (cred ca s-au facut statiatici).

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.