Dorel sau un profesionist? Ce alegi?

Sunt sigură că toți îl cunoaștem pe Dorel! El este prietenul prietenului vărului nostru și se pricepe la toate. De exemplu, Dorel știe cum se toarnă beton pe cod roșu de ninsoare. Tot el se pricepe și la electricitate: știe exact ce cablu să taie ca să lase 3 orașe în beznă. Dorel a inventat semnele de circulație montate invers. Dorel a montat stâlpul în fața băncii și banca în fața treptelor. În orice domeniu există un Dorel, la bancă, la metrou, în construcții, chiar și în graphic design:

Dacă ai nevoie de un serviciu într-un domeniu în care nu ești specializat, să apelezi la experți este varianta cea mai inteligentă și cea mai puțin costisitoare. Atunci când ai o problemă de ordin medical mergi la specialist, dacă ai nevoie de reparații la mașina de spălat apelezi la un profesionist, dacă ai nevoie de ajutor în domeniul fiscal apelează cu încredere la o firmă de contabilitate online pentru servicii de contabilitate ca la carte. Am observat că în ultima perioadă contabilitatea digitală capătă tot mai mult credit și este o surpriză plăcută pentru toți oamenii ocupați. Scapi de facturile și de hârtiile pe care trebuie să le duci lunar contabilului tău, deci câștigi timp și bani. Ce îmi mai place la contabilitatea digitală este faptul că ai acces oricând la documentele tale dar și la situația financiară a firmei. Platforma este accesibilă de pe desktop și telefon, deci îți ușurează și mai mult viața, trimiți documentele online către un contabil și, în calitate de client, ai avantajul unor servicii non-stop și multe alte beneficii. Pe mine mă bate gândul să fac pasul acesta și să accesez o astfel de platformă. Chiar vorbeam ieri cu soțul pe tema asta și, având în vedere că suntem în căutarea unui nou contabil, varianta online ne sună foarte bine. Din ce am observat pe site, costurile sunt ok, rămâne să vedem ce și cum. Cert este că nu mai vrem să umblăm după contabili care nu își fac treaba. Am avut o singură contabilă ca lumea dar un eveniment nefericit ne-a făcut nevoiți să găsim pe altcineva. Surprinzător, dar Dorel se pricepe și la contabilitate …în căutare de contabil, am avut niște peripeții demne de povestit nepoților.

În loc de încheiere te rog să îmi răspunzi la următoarele întrebări:

  1. Între un Dorel care lucrează la jumătate de preț și un profesionist care îți cere mai mult decât bugetul pe care ți l-ai propus (indiferent de domeniu) tu ce ai alege? Dar te rog să răspunzi sincer! 
  2. Între serviciile de contabilitate clasice și cele digitale, pentru care ai opta?

Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

35 de comentarii

  1. Of, daca ai sti cati Dorei deghizati in profesionisti am gasit… E greu sa alegi corect, dar nu imposibil. Cat despre serviciile de contabilitate digitala, mie mi se par o inventie buna. E mai usor pentru toata lumea.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Este drept ca pentru unele servicii mici care nu au o nvoie de munca complexa apelez la un Dorel. Vecina imi recomanda un domn care imi schimba o priza, care ma ajuta sa dea o mana de var, etc. Evident ca pentru lucruri mai complicate este bine sa apelezi la o firma pentru a nu te incacurca mai mult

    Apreciat de 1 persoană

  3. Aici la prima intrebare e mai delicat pentru ca intra in discutie problema financiara. Dar da, mereu am pus calitatea pe primul lor pentru mine si cei apropiati. Imi spunea cineva faptul ca noi suntem prea saraci pentru lucruri ieftine.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Dorel e pentru cand ai chef sa razi sau sa faci misto de cineva. Cand e o chestiune importanta, cum este si cea a banilor, Dorel nu are ce cauta in ecuatie. Profesionistii sunt de preferat. Numai sa ii gasesti din prima! Cum ar fi sa ai contabil un Dorel si sa te trezesti cu probleme pe la ANAF? nici nu vreau sa ma gandesc.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Cu siguranta, pentru prima întrebare, as alege un profesionist. Mai bine dai bani o data si stii ca e ceva bun. Iar pentru a doua întrebare cred ca pentru cele clasice. Meeting people face to face is good for us.

    Apreciază

  6. Of, chestiunea banilor de dat este întotdeauna dificilă. Nu cred că sunt singura căreia i-ar părea bine să îi rămână ceva mai multișori bani de cheltuială și să nu-și dea tot salariul (aproape) pe facturi și servicii. Dar când mă gândesc câte ponoase pot să trag de pe urma lui Dorel și cât ar ajunge să mă coste să pun totul la loc în ordine, îmi iau gândul de la el.
    Mai important e să am eu siguranță că toate lucrurile sunt în perfectă regulă.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.