6 tipuri de oameni pe care îi întâlnești la nunțile românești

Sincer îți zic, de fiecare dată când primesc invitație la o nuntă, mă bucur nespus de mult pentru miri. Nu lipsesc de la cununia religioasă decât în mod excepțional și încerc să fiu cât de generoasă pot în ceea ce privește darul de nuntă. La petrecere, însă, nu prea dansez și nu prea mănânc, așa că am timp să mă uit în jurul meu și să observ oamenii:

Tipa care vrea să iasă în evidență

La toate nunțile la care am participat, mereu a existat acea tipă care se evidenția prin ținuta vulgară, prin machiajul strident, părul într-o culoare ciudată și aerele de divă. Defilează prin fața meselor, e mereu prezentă pe ringul de dans chiar și atunci când nu e cazul și apoi se plânge că vreun nuntaș beat s-a luat de ea.

Nuntașul supărat

Nuntașul supărat este și cel care pleacă primul de la petrecere. Se uită mereu la ceas, stă singur într-un colț, nu mănâncă, bea doar apă și privește în gol sau în telefon.

Nuntașul bețiv

Este personajul serii, se pricepe la dansul îmbrârligat, pipăie domnișoarele de onoare, pătează rochia miresei și vomită pe ringul de dans.

Vărul din străinătate

Nu știu cât de des l-ai întâlnit tu pe vărul din străinătate dar pe mine parcă mă urmărește. E acel tip plecat în Italia la munca de jos dar care, atunci când se întoarce în țară, se comportă de parcă toți ar fi inferiori față de el. Cel mai des am avut parte de fraza ”nu îmi place deloc cafeaua de la voi, în Italia noi știm cum să o preparăm”.

Dansatorul pătimaș

…și care se crede la un concurs de talente, încercând să dea tot ce e mai bun. Burta și vârsta nu îl țin în loc. Oricum, distrează pe toată lumea și e în centrul atenției.

Femeile îmbrăcate exagerat…

…de prost, cu rochii prea scurte ca să le avantajeze, cu mult sclipici și machiaj crăpat pe față.

Tu ce fel de oameni ai întâlnit pe la nunți?


Descoperă mai multe la Un blog colorat

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

29 de comentarii

  1. Foarte tare! Hai că m-ai făcut să râd!
    Mda, avem ”di tăti”, vorba celor de la Divertis.
    Și mie îmi place să privesc oamenii, nu doar la nunți. Este foarte interesant, dar se răsesc aceleași tipuri, cam peste tot Inclusiv în străinătate 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. Haha! M-a amuzat articolul tău!
    Nu prea am fost la nunți. Dar la evenimente, în general, știu că mai sunt oamenii care vin doar să bifeze evenimentul, să-și facă poze și să plece.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Nu îmi plac nunțile. Dar trebuie… Ca deh. Eu încerc sa nu comentez prea mult, sa dansez cât pot și sa iau totul ca și cum asa trebuie sa fie. Nu au cum sa lipsească babele cu obiceiurile. Noi de din astea nu am avut parte, am avut grija sa le dau tuturor cu flit

    Apreciat de 1 persoană

  4. cu italian in birou am invatat si gustat si mirosit cateva tipuri de cafele. Da, cafeaua romaneasca e nimic in comparatie cu ce fac italienii, ei au dus-o la rang de arta.
    Altfel eu evit nuntile, nu imi plac, mi se pare prea multa opulenta. De cand am pitica, bag scuza si plec la 22. Iar de cand vazui la alte natii ca se poate nunta de zi si dar de 50-100 euro (desi cineva mi-a zis ca a pus 20 euro), am decis repede ca la nuntile romanesti nu e de noi. Probabil noi nu am fost niciodata integrati in peisajul romanesc …

    Apreciat de 1 persoană

  5. eu nu ma incadrez in niciunul din tipare. De fapt, nici nu prea imi plac nuntile, asa cum stii deja ca nu imi plac nici alte petreceri sau locuri aglomerate. Asta nu inseama ca nu a trebuit sa dau si eu cu subsemnatul pe la cateva petreceri de nunta. Betivul e mereu la datorie. La fel si vulgara si femeia pom de Craciun. Ai uitat-o pe pensionara din vecini care le stie pe toate si mereu trage pe unul sau pe altul de maneca reprosand ca nu s-a respectat un obicei.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.