8 lucruri învățate de la bunicii mei

Fiecare copil ar trebui să aibă posibilitatea să își cunoască bunicii și să petreacă timp cu ei, fiecare bunic ar trebui să aibă șansa de a-și ține în brațe nepoții. Bunicii au un bagaj imens de ințelepciune și o vastă experiență de viață, iar timpul petrecut alături de ei m-a făcut să deprind anumite valori, să creez o legătură specială cu ei și să învăț o mulțime de lucruri:

Nu te teme să acorzi a doua șansă

Oamenii mai și greșesc, dar uneori se pot schimba. Oamenii pot să învețe din greșelile lor și atunci când primesc a doua șansă au ocazia să demonstreze asta. Atunci când ierți pe cel sau cea care ți-a greșit ai sentimentul că ți-ai luat o greutate de pe umeri și inimă. Chiar dacă lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel, iertarea făcută din suflet aduce pace și bucurie.

Nu toți oamenii sunt la fel

Dacă o persoană te-a trădat în cel mai urât mod nu înseamnă că restul oamenilor vor face la fel. Putem compara asta cu plantele: toate au nevoie de apă, dar nu toate au nevoie de aceeași cantitate de apă.

Rugăciunea poate rezolva multe probleme

Străbunica mea m-a învățat Tatăl Nostru la vârsta de 4 ani. Pe atunci nu înțelegeam mare lucru, nici acum nu aș ști să explic cum funcționează rugăciunea, cert este că, pe bune, rugăciunea mi-a rezolvat multe probleme. Cei care se roagă știu despre ce vorbesc. Rugăciunea trebuie făcută în taină, în propria cameră…a inimii și în orice loc te afli.

Ce dai aia primești

Trebuie să fim buni cu ceilalți indiferent de atitudinea lor față de noi, dar nu trebuie, totuși, să ne lăsăm calcați în picioare și nici să așteptăm ceva în schimb. Ce dai aia primești, nu neapărat de la aceeași persoană, cât de la viață. Comportamentul oamenilor față de noi reflectă, de fapt, cu suntem cu adevărat.

Trebuie să ne concentrăm pe întâmplările frumoase

E important să colectăm momentele frumoase și să le împărtășim cu ceilalți. Chiar și o masă luată împreună poate fi un moment demn de trecut în albumul vieții. Pe genunchii bunicului am ascultat cele mai frumoase experiențe din viața lui de matematician.

Răbdarea este o virtute

Atunci când ai răbdare faci lucrurile mult mai bine. Ai o minte mai liniștită, ești mai sănătos și îți atingi obiectivele mai ușor. Eu am ajuns destul de greu să deprind această virtute, nici acum nu pot să spun că sunt o fire extrem de răbdătoare, totuși încerc. Pentru că atunci când ne pierdem cumpătul nu rezolvăm, de fapt, nimic. Răbdarea ne ajută să luăm decizii raționale, răbdarea ne înconjoară de prieteni, răbdarea ne dezvoltă personalitatea și ne face mai buni.

Fii generos!

Oamenii generoși sunt mai relaxați și mai fericiți, inspiră încredere, au prieteni și sunt mai liniștiți sufletește. Oamenii cu adevărat generoși au mult succes nu numai în viața profesională, ci și în viața personală. Orice om poate fi generos indiferent de situația materială în care se află.

Gesturile mici sunt mari

Bunica m-a învățat că o cană de ceai pe care i-o pregătesc soțului la momentul potrivit este o dovadă mare de afecțiune. Prin gesturile mici și aparent neînsemnate pe care le facem zi de zi pentru celălalt, îi arătăm persoanei de lângă noi cât dragoste îi purtăm.

Mulțumesc bunicilor pentru tot ce m-au învățat până acum și pentru ce mă vor învăța de acum încolo! Sper din suflet să îi am cât mai mult timp alături!

Tu ce ai învățat de la bunicii tăi?

24 de comentarii

  1. Perfect de acord cu tine ca cei mici trebuie sa aiba contact cu bunicii. Si nu doar cu ei. Uite, eu am doua nepoate. Una sta doar cu parintii si sa nu vada pe altcineva. Cealalta sta cu toata lumea si invata lucruri noi de la fiecare persoana care o tine de mana. E mult mai isteata si mai vorbareata si mai dechisa.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Am petrecut putin timp in preajma bunicilor mei. Eu intretineam atmosfera cand ei erau la camp, cantam, dansam si le placea. In putinele zile pe care le-am petrecut impreuna, ei erau prea ocupati. 🙂 ai invatat lucruri pretioase.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.