Fericirea o găsim dacă o căutăm

Sunt egoistă dar am cunoscut un om care nu era: bătrânul meu prieten, tânăr în inimă. Un al treilea bunic. L-am cunoscut acolo unde și eu îmi caut fericirea: la Biserică. Zâmbea tot timplul și da sfaturi înțelepte de fiecare dată când ne întâlneam. Niciodată nu vorbea despre probleme sale și când îl întrebai ce mai face nu spunea altceva decât ”Să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate ”. Și-a luat rămas-bun de la mine fără să îmi dau seama că face asta. Ultima îmbrățișare a celui de al treilea bunic a fost fără să îmi dea de bănuit că are vreo problemă de sănătate. A plecat răpus de un cancer foarte agresiv. Îmi vor lipsi sfaturile sale, glumele și perna groasă pe care mă obilga să mă așez iarna, în timpul slujbei, ca să nu răcesc. Deși sunt copleșită de tristețe, mă bucur că am cunoscut un asfel de om care m-a învățat prin cuvinte și purtare că:

Fericirea înseamnă pace, iar pacea vine dintr-un suflet liber. Un suflet liber este cel pentru care nu mai există „eu, al meu, pentru mine”. Ego-ul este o voce mincinoasă, arogantă și deloc altruistă. O voce care mi-a spus de nenumărate ori în episoadele cu atacuri de panică să mă concentrez și mai mult pe mine. Să vorbești prea mult despre tine și să nu îi asculți niciodată pe ceilalți este o stare depresivă a sufletului tău.

Să ai o atitudine pozitivă în orice împrejurare, asta înseamnă fericirea! Dar, până să ajungi aici, ai de căutat Ceva care te întărește fizic, psihic, sufletește/ spiritual. A fi fericit înseamnă să îți accepți viața cu tot ce îți oferă ea.

Fericirea înseamnă tinerețea conștiinței indiferent care este vârsta ta. Un suflet bătrân este ca o floare neudată ce s-a ofilit de la atâta sete. Nefericirea este conștiința obosită.

Fericirea o găsim dacă o căutăm.

25 de comentarii

 1. Emoționant si deosebit de sensibil!
  Portretul omului pe care l-ai descris este de fapt întruchipare fărâmei de fericire, aceea pe care o găsim în „lucrurile mărunte” și cu ajutorul căreia clădim viață.
  Mulțumesc!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mulțumesc, draga mea, c-ai aprins lumânarea recunoștinței prin portretul pe care l-ai făcut minunatului Om pe care l-am cunoscut datorită ție. Fiecare pas pe care-l făcea era un pas către Pace, lumină și împăcare. Datorită lui Carol am înțeles că e bine să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ce ne-a dat, dar și pentru ce nu ne-a dat! Rugăciunile noastre să-l însoțească în drumul spre lumină!

  Apreciază

 3. Mulțumesc, draga mea, c-ai aprins lumânarea recunoștinței prin portretul pe care l-ai făcut minunatului Om pe care l-am cunoscut datorită ție. Fiecare pas pe care-l făcea era un pas către Pace, lumină și împăcare. Datorită lui Carol am înțeles că e bine să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ce ne-a dat, dar și pentru ce nu ne-a dat! Rugăciunile noastre să-l însoțească în drumul spre lumină!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.