De ce cred că este important să petreci mai mult timp cu tine?

Zilele trecute îmi spunea o prietenă că singurătatea poate avea un impact negativ asupra sănătății si că ignoră complet faptul că uneori simte nevoia să petreacă mai mult timp cu ea. Mi-a spus că îi e teamă să se vadă pe ea însăși, că îi e frică de ce poate descoperi în interiorul său. Dacă stau bine să mă gândesc, cred că majoritatea avem această teamă, de aceea alegem să facem doar lucruri de umplut timpul… ca să fugim de noi.

Specialiștii spun că, dacă alegi să petreci timp cu tine, poți să devii mai creativ, mai sociabil și chiar un om mai bun. Dar nici nu cred că e nevoie să ne spună ei asta, cu siguranță ai observat și tu starea de bine pe care o ai atunci când stai pe spate și privești cerul, golindu-te de toate gândurile. Când petreci timp cu tine poți învăța să îți gestionezi anumite impulsuri și emoții, afli cine ești cu adevărat și îți propui să repari hibele.

Stările de anxietate, oboseala apăsătoare, epuizarea, stresul, pot fi prevenite, ameliorate sau chiar tratate atunci când petrecem mai mult timp cu noi. Rugăciunea, meditația, o carte bună, gândurile lăsate să curgă ne ajută mai mult decât un sedativ. Să nu faci totul ca la carte, să nu faci nimic din ce ”trebuie” într-o zi, o lună sau mai mult, să nu fii nevoit să urmezi exemplul celorlalți, să petreci timp cu tine este o modalitate excelentă de mai afla despre tine una-alta, de a vedea unde te situezi și dacă îți place cu adevărat ce ai devenit.

Timpul petrecut singur este o oportunitate excelentă de a explora noi interese chiar dacă nu e musai să ieși de tot din zona ta de confort. Nu ești egoist și nici introvertit dacă alegi ca 5(0) minute pe zi să le petreci plimbându-te, gândindu-te la tine, citind sau mirosind flori. Dar nu uita, fă doar ce îți place ție, nu te gândi la alte persoane și nu verifica obsesiv rețelele de socializare. Timpul petrecut cu tine este despre tine, timpul petrecut cu tine este al tău, nu al celorlalți.

Tu cât de des îți faci timp petru tine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.