Lumânări parfumate ecologice din ulei alimentar uzat

În perioada liceului, când nu aveam habar despre hrana sănătoasă și când aveam un stil de viață haotic, numai la reciclare nu îmi sta mie gândul. Credeam că îmi salvez portofelul dacă refolosesc uleiul alimentar uzat de mai multe ori (!!!) până îl aruncam. Nici prin gând nu mi-a trecut că, având această atitudine nu mă îmbolnăveam doar pe mine, ci și întreaga Planetă. Un litru de ulei uzat care nu a fost colectat corespunzător va polua un milion de litri de apă, adică necesarul unui adult pe o perioadă de 14 ani.

Cu timpul, am învățat foarte multe despre alimentație, am adoptat un stil de viață corect și sănătos. Chiar dacă acum folosim foarte rar uleiul la gătit, totuși, trebuie să recunosc că nu l-am reciclat corespunzător de fiecare dată. Bine că am prieteni grijulii care mă mai trag din când în când de mânecă sau, mai nou, cu pandemia asta, mă ciupesc pe Facebook. Așa am aflat recent de spre OilRight, care, în parteneriat cu Borcanul cu Ulei , se axează pe implicarea persoanelor fizice în rol de colectori de ulei alimentar uzat. Din uleiul alimentar uzat se vor face lumânări ecologice, parfumate, non-toxice care, din luna februarie, vor încălzi atmosfera oricărei locuințe.

Pentru producerea de lumânări și pentru procesul de colectare OilRight angajează persoane excluse social și de pe piața muncii, persoane cu risc de instituționalizare sau cu dizabilități mai bifând astfel rezolvarea unei probleme destul de serioase: în România, doar 7,25% din persoanele cu dizabilități sunt angajate, comparativ cu 10-20% în țările în curs în dezvoltare sau 30-50% în țările dezvoltate (45% e media în UE), conform estimărilor Națiunilor Unite. O parte din profitul obținut în urma vânzării acestor lumânari ecologice se va duce către UnLoc.

Eu consider ideea lor una genială și aștept cu nerăbdare să vin în sprijinul lor cumpărând cât mai multe lumânări parfumate ecologice. Dacă ești din Timișoara poți colecta și tu uleiul alimentar uzat la adresele menționate pe site sau pe pagina de facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.