Cum să devii un graphic designer mai bun

Fie că lucrezi într-o agenție, fie că ai ales freelancingul, sunt sigură că îți dorești să devii mai bun în ceea ce faci. Și asta e valabil atât pentru cei care nu au experiență în domeniu cât și pentru cei avansați. Întotdeauna vor fi lucruri noi de învățat, tehnologia avansează cu viteza luminii și, dacă nu alocăm zilnic timp pentru aprofundarea cunoștințelor, atunci nu ne vom putea atinge țelul.

Deși am 13 ani experiență în domeniu și eu mai am multe de învățat. Uneori am impresia că ar trebui să o iau de la 0. Cu toate astea, sunt câteva aspecte de care țin cont atunci când vreau ca actualii sau potețialii mei colaboratori (nu îmi place să îi numesc clienți) să rămână cu o impresie bună și să dorească să lucrăm împreună cât mai mult timp.

Unul dintre lucrurile pe care le fac eu este să nu mă grăbesc atunci când trebuie să livrez un proiect. Respectând întodeauna deadline-ul aloc totuși timp să verific de mai multe ori dacă este totul în regulă, încerc să printez designul respectiv pentru că unele greșeli nu se pot observa decât așa. Apoi, îmi place să mă joc cu fonturile și culorile. Aloc cel puțin o oră pentru a găsi fonturile potrivite și tot atât pentru a vedea care este cea mai bună opțiune în ceea ce privește cromatica.

CTRL+S a devenit automatism, nu de puține ori mi-am pierdut proiectele tocmai pentru că uitam să fac acest gest simplu. Aloc o oră pe zi pentru a răsfoi portofoliile altor designeri și salvez lucrările care mă inspiră cel mai mult. Îmi mențin standardele. Nu voi accepta proiecte care nu sunt potrivite stilului și nivelului meu de experiență. Cer sfaturi. Citesc. Fac adesea un update la portofoliu și șterg lucrările irelevante, demodate sau vechi.

Încerc să fac totul cât mai simplu. Deși pare ușor, cu cât ai mai puțină experiență cu atât îți vine să încarci mai mult designul. Simplitatea face ca ideile noastre să fie înțelese mai ușor și, totodată, oferă un aspect profesionist. Am încredere în instinct, practic am învățat să simt, să văd rezultatul final al unui proiect chiar din prima clipă când citesc brief-ul. à-propos de brief, întotdeauna îl citesc de mai multe ori să mă asigur că am înțeles exact ce așteptări au colaboratorii mei de la designul propus de mine. Încearcă să îți găsești un stil propriu, așa cum și l-au găsit toți designerii care s-au făcut remarcați, fie că vorbim despre minimalism, fotorealism, grunge, etc. Nu este obligatoriu să te axezi doar pe un sigur stil dacă ești bun la mai multe, însă trebuie să îți găsești acel ceva care te va face mereu să ieși în evidență.

Tu ce faci pentru a deveni mai bun (ă) în carieră?

3 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.